Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ми разом робимо цей День в Україні – день заради безпечнішого та найкращого Інтернету!

05.02.2020
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

11 лютого 2020 року у світі відзначається  День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

 З  нагоди «Дня безпечного Інтернету»  та беручи до уваги, що для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це повноцінна частина їхнього життя, де вони відчувають себе частиною спільноти практичний психолог Центру Лідія Лемещук провела захід серед учнівської молоді ліцею: «Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». Основною метою даного заходу інформувати учнівську молодь щодо можливих ризиків. Сьогодні ми не можемо   сховати під ковпаком та ізолювати дітей від шкідливої інформації. Однак ми –дорослі  маємо говорити із ними, розповідати про складні теми та будувати довіру…

Під час заняття були використанні елементи лекції, візуальної презентації, дискусії. Підлітки отримали знання, що можуть допомогти покращити  їх  навички цифрової грамотності шляхом розвитку критичного мислення, що дозволить їм орієнтуватися в онлайновому світі.

Не зважаючи на те, діти ми чи молодь, батьки чи вихователі, педагоги, соціальні працівники чи політики, – ми всі можемо бути разом та об’єднатися для кращого Інтернету та безпеки дітей у ньому. Відзначення цього Дня надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді запрошує молодь міста долучитися до спільного відзначення Дня безпечного Інтернету: сформулюйте свою ідею із безпеки онлайн та розмістіть її на сторінці Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді у ФБ.