Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всесвітній день екологічної освіти

24.01.2020
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

Без сумніву, у світлі останніх несприятливих подій та змін у навколишньому середовищі кожен свідомий громадянин повинен розуміти необхідність та важливість екологічної освіченості та докладати максимум зусиль для її покращення.

В останні роки у світі відбуваються все більш численні природні катаклізми та глобальні планетарні зміни. Опустелювання, надмірні опади, перегрівання атмосфери, зміна клімату і підняття рівня океанів, забруднення повітря, води і ґрунтів, вимирання тварин – всі ці явища на даний час настільки значні та руйнівні, що стає очевидним катастрофічний вплив людини на планету.

 

Зміна відношення до господарювання уже зараз є життєво необхідною і стосується кожного з нас. Подальший розвиток цивілізації можливий лише за умов зміни ставлення людей до природи та її ресурсів.

Людству у стислі терміни потрібно здійснити кардинальні зміни у своїй свідомості, прийняти необхідні обмеження та заборони. Це вимагає зміни поведінки і способу життя.

Екологічна освіта вкрай необхідна для того, щоб втілити всі ці зміни у життя. У зв’язку із цим у багатьох країнах проходить реформа системи освіти. Найголовніше її завдання - забезпечення розуміння питань екології дітьми і молоддю.

Екологічна освіта покликана врятувати людство від загрози, що насувається, шляхом формування екологічного світогляду замість споживацького, який панує зараз. Тобто життєво необхідне знання законів природи і її реакції на вплив людини.

З метою привертання уваги до цього життєво важливого питання сьогодення та підвищення екологічної свідомості всіх верств населення було започатковано Всесвітній день екологічної освіти.

 

Всесвітній день екологічної освіти бере початок з 1972 року, коли на Конференції ООН з проблем навколишнього середовища у Стокгольмі було прийнято рекомендації про створення міжнародної програми за освітою в галузі довкілля. Вперше цей день був відзначений в Стокгольмі (Швеція) в червні 1972 року.

Проте з 1975 року (з часу проходження Міжнародного семінару просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища в Белграді), кожного року 26 січня цей день відзначається на міжнародному рівні.

Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради з метою підвищення екологічної свідомості мешканців проводить відповідні лекції у школах міста, публікує статті щодо відповідального ставлення до оточуючого середовища на офіційному сайті міста у розділі «Земельні відносини та екологія/Актуальна інформація» та на сторінці в мережі «Фейсбук» («Управління екології, ОНС та земельних ресурсів Южноукраїнської міської ради»).

Корисні статті з екологічних питань містяться на наступних сторінках мережі «Фейсбук»:

- @wasteManagementCenter

- @FoodBIOPackUA

- @zeleniyptah

- @OzeroUA

- @letsdoitukraineeco

Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради запрошує всіх громадян звертатися до з метою отримання інформації екологічного направлення за адресою: б-р Цвіточний, 9, та за  телефоном: 5-51-71.

Також запрошуємо всіх мешканців міста взяти участь в екологічному опитуванні, яке буде розміщене на офіційному сайті Южноукраїнська та враховане в подальшому в роботі управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради.