Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС започаткували оглядовий модуль для нових працівників

18.12.2019
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

В управлінні інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС спільно з навчально-тренувальним центром започаткували новий проєкт: з об’єктами енергокомплексу знайомитимуть працівників, які тільки-но влаштувалися на роботу.

Екскурсії на Южно-Українському енергокомплексі – не дивина. Кожного року підприємство відвідують тисячі гостей. Їдуть звідусіль. Частіше – з населених пунктів Миколаївської області, та є  і з більш віддалених місць, і закордонні групи. 

6 грудня екскурсія була для своїх. Точніше, для персоналу, котрий щойно влаштувався на роботу, або ще очікує на  перепустку.

Екскурсії для новачків раніше не проводили. Цей проєкт започаткували в управлінні інформації. Ідею підтримали в навчально-тренувальному центрі, адже спеціалістів енергокомплексу починають готувати до роботи саме тут.

Перш ніж почати виконувати свої обов’язки, треба пройти 40-годинний курс: прослухати лекції з ядерної та радіаційної безпеки, з питань охорони праці, з пожежної безпеки; є у плані навчань і практичні заняття - новеньких вчать застосовувати засоби індивідуального захисту, користуватися вогнегасниками.

Наочний модуль має на меті ознайомити персонал з усіма об’єктами енергокомплексу, технологічною схемою виробітку електричної енергії, специфікою роботи в атомній галузі. Дивитися слайди – це одне, а побачити виробництво на власні очі – то інші відчуття, - поділилися своїми першими враженнями щойно працевлаштовані  спеціалісти.

Група складалася з 28 осіб - це працівники автотранспортного господарства, гідрокомплексу, цеху дезактивації, теплової автоматики і вимірювань, електроцеху, будівельно-монтажного управління, енергоремонтного підрозділу.

«Дуже важливо для працівників, які тільки-но приходять на роботу, знати, де будуть працювати, і як усе відбувається», - зазначила працівниця цеху дезактивації Тетяна Зубкова. Технік виробничо-технічної служби Ірина Кичак додала: «Так як ми не оперативниками будемо працювати, то, мабуть, ніколи й не побачили б, як це все працює зсередини. Тому я  бажаю, щоб ви такі екскурсії проводили і надалі, бо це дуже цікаво».

Відвідини енергокомплексу закінчилися  лекцією в інформаційному центрі.  Присутнім  роздали також путівники для новачка, які розробили спеціалісти управління інформації та громадських зв’язків. Вони містять відомості про історію енергокомплексу, про стратегію та завдання енергетичного підприємства, і про культуру безпеки, і про соціальні гарантії, які мають працівники. Організатори сподіваються, що новий проєкт допоможе щойно працевлаштованим спеціалістам бути більш поінформованими.