Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні Южноукраїнці!

09.12.2019

До виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради 
звернулися мешканці міста та волонтери з проханням 
надати розширену інформацію на активність 
осіб, які проти квартир людям, проти 
інших соціальних потреб міста

Шановні Южноукраїнці! Що важливо нам всім усвідомити?

Змагаються «телевізор і холодильник». Ставка – незалежність, мир, підйомні тарифи і гідне життя громадян. Як не помилитись? Пам’ятати, шахраї і популісти поряд. Їм треба влада і бюджетні гроші.

Вони показують себе кращими ніж є насправді. Але вони безплідні для вирішення проблем, на які чекають люди, бо їх сутність – власна нажива. Їх вороги – конкуренти і професійні рішення. Згадаймо –

Популізм, це обіцянки спрощених рішень складних проблем. Така омана швидко тане і вони починають лити бруд.

Є приклади.

Голова обласної ради Москаленко В.В. постала на заваді  наведенню порядку в області голові Миколаївської ОДА Стадніку О.В., а в Южноукраїнську  пройдисвіти ввели в оману певних депутатів, різних посадовців і знову прагнуть влади.

Та мешканців не надурити! Читаймо далі!

Що головне для нашого міста, його мешканців?

Головне гарно чути потреби міста, чути що болить його городянам. Надалі важливо, аби відбувались реальні дії влади по вирішенню цих та інших питань. Важливо щоб потрібні  дії були без перешкод.

У міста є Програми його розвитку, є і проблеми, є і громада, яка все бачить, на все відреагує! Рада з 2018-го не прийняла потрібні місту рішення. Це його захист у виконанні вимог важливих законів по комунальних тарифах. Це проявилось назовні, КП ТВКГ пішов до банкрутства. Це непокоїть осіб, які не робили належне з початку 2018р. і далі є без дій.  

Аби прикрити винуватість, ці особи – запускають чутки, поширюють дезінформацію, не дають говорити правду. Що б люди нічого не розуміли депутати  міської ради Курдасов О.О. і Севастьянова О.М. чергове і незаконне закрили інформаційний доступ виконкому та міському голові до телебачення і газети. Знову маячить захоплення влади. Джерелом правдивої інформації лишається сайт міста.

Згадаймо, за 2017-й виконком провів переговори, міська рада вийшла на дієві програми виводу КП ТВГГ з боргу. Була реальна можливість тарифну недосконалість не перекладати в борги. З 2018-го в бюджеті міста ці програми депутати С.Горностай і А.Толкач назвали великою аферою, мирові угоди АЕС ліквідує, міського голову звільняють з роботи.

Тепер КП ТВКГ увійшло в банкрутство і мене вже запитують, «може повернімось до концесії чи інших рішень в спасіння цього підприємства, які я пропонував понад рік тому?» Так, є шляхи виходу з   проблем на користь міста. Чи підуть депутати на непрості системні рішення -? Чи буде, як з ДНЗ-8?  

На біді дитсадка №8 дехто з депутатів вирішили себе зробити героями. Ті, хто мав би сприяти рішенню цієї проблеми, на два місяці незаконно  обмежили потрібні кошти, яких в бюджеті міста достатньо і цим ще додали проблему.

Коли не давались кошти на потреби аварійного дитсадка на 55-й сесії  голова бюджетної комісії Курдасов О.О. казав – «Да, нада це робити, але я був перший хто проти, бо я не дам гроші лічно сам, щоб десь хтось своїх кумів пропихував куми тут не пройдуть». (стенограма)

А «куми», це експерти з Миколаєва, що спасли прибудову до ЗОШ-4, коли у неї пішли тріщини. Є  вислів Курдасова в сесійній залі, коли він  йшов на голову бюджетної комісії, він сказав – «коли мафію не можеш побідити, то її треба возглавити ». (стенограма)

«Возглавив» і сьогодні ця комісія незаконно ділить бюджет міста, а її голова бігає по залі, кричить, погрожував судом і намагався зірвати 55-у сесію.

Рік на пленарних засіданнях міської ради не були депутати групи з Горностаєм С.В., який блокував її роботу у 2018-у.  І ось цей депутат прийшов, і що?

Те, що від цієї особи і декого з його соратників традиційно було багато галасу, бруду, хамства та провокативних звинувачень не головне. Головне, що цей діяч прагне влади і ніяка мораль йому не треба. Куди дивиться «його» ВО Батьківщина?, хто його нинішні шефи!?

На продовженні 55-ї сесії 28.11.2019р. депутати Горностай С.В., Курдасов О.О., Дзюбенко Л.П., Севастьянова О.М. Бацман Г.П. та ще дехто з обранців не підтримали кошти конче потрібні на дитсадок №8, (геологія ґрунтів) та на інші заклади освіти, де вкрай потрібні невеликі суми аби знати як діяти в припинення їх початкового руйнування від нестабільних ґрунтів. 

Далі депутати Горностай С.В., Дзюбенко Л.П., Севастьянова О.М. Бацман Г.П. Фунтікова О.М. та ще декілька обранців не підтримали здачу в експлуатацію будинок бувшого гуртожитку №6, де бійці АТО, лікарі, пільговики та інші мешканці давно чекають 45-и  квартир. Але тут вдалось набрати голоси і люди на новий рік отримають давно очікувані ордери.

Ті, хто за посадою 2018-го почали браковані роботи по 8-у дитсадку звільнились в серпні 2018р. Схоже їх тил прикриває Курдасов О.О. і його соратники. Бо замість негайного виділення коштів на експертизу, вони розпочали брудну і нечувано цинічну кампанію по відволіканню від втрачених, а може і вкрадених мільйонів ціною додаткової шкоди споруді дитсадку.

Місто! Ви побачили спекулянтів на Вашій і долі дітей?

Призначену виконувати обов’язки директора ДІМГ-у Волчко Х.Д. вони продовжують «нищити» аби вона не знайшла документи, які дозволять знати низку «гріхів» що мабуть є в об’єктах з слідами зловживань? (вже є порушені кримінальні провадження)

Їх ймовірні спільники винайшли і громовідвід від порушень в ДІМГ – винуватий міський голова.

Але мене у 2018 замовили і усунули з посади, бо схоже був потрібен бюджет міста на інші цілі. Тоді цю акцію очолював Горностай С.В.. «Народження та втілення» сумнівного проекту по ДНЗ-8 здійснювали вже звільнені особи, а місто очолювала Дзюбенко Л.П.

З недавньої історії. В листопаді 2015 року почала працювати міська рада 7 скликання  і було з’ясовано, що в  місті є розкрадені і аварійні об’єкти: Вкрадено 5 кілометрів труби ДУ400 напірного колектору очисних споруд; розкрадено гуртожиток №6; розкрадено і зруйновано дитсадок №4 – бувша дитяча поліклініка; зруйновано магазин №7 є ще з десяток таких об’єктів. (збиток громаді і бюджету міста складає в понад сімдесят мільйонів гривні і що? Результату поки що нема.)

Аварійність школи мистецтв, школи №4 ліквідували. Гуртожиток №6 і базу «Берізка» відремонтовано; споруду ЦНАП, відремонтували; проблеми на наших трьох ринках врегулювали, є дії в ліквідацію лишку аварійних об’єктів, триває розвиток міста на подальше.

Місто має дати оцінку руйнівному «спадку» і тому, як обійшлись з дитсадком №8 та з іншими об’єктами!

Попереду непростий тарифний захист містян. Маємо розбудовувати місто далі. Цю складну роботу можливо виконати професійними рішеннями за конструктивної позиції депутатів, які не підкупні даній довірі людей!   

Тут наведено не стільки оціночні судження, є факти і для правоохоронців. Від декого лунає – надоїло це чути. Тоді нехай крадуть далі?, а ми чекаймо високі тарифи!? Хтось чужий не прийде і не повідкриває наші очі!?  Вважаю місто зряче і має все бачити. (потрібна інформація завжди є на сайті міста)     В.Пароконний,  міський голова 

ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ РІЗНІ І ТАКІ РІЗНІ ЦІЛІ ЇХ ДЕПУТАТСТВА!

Я, Узунов В.М. депутат Южноукраїнської міської ради був головою постійної депутатської комісії понад два роки, яку просто називають бюджетною і не пригадую аби наша комісія і тим більше я, її голова, безпідставно блокував підзвітний і підконтрольний міській раді любий з її виконавчих органів, тим більше сьогоднішній Департамент інфраструктури міського господарства та ще у випадку крайньої потреби вжити негайних заходів, як зокрема по дитячому садочку №8.

Звертаючись до нинішнього в.о. директора Департаменту Волчко Х.Д. я запитав. Ви не так давно очолювали Відділ забезпечення депутатської діяльності, потім Ви працювали на посаді начальника відділу кошторисно-договірної роботи в Департаменті, у Вас дві вищі профільні освіти і третя суміжна до профілю Вашої роботи, Ви маєте понад десять років стажу практики такої роботи. Скажіть, чому на вас такі гоніння декількох депутатів і посадовців місцевого самоврядування і чи Ваша робота відповідає передвиборним депутатським обіцянкам, особливо депутатів, які мають до Вас претензії? 

Атакують і мене, і міського голову. Мене за те, що я знайшла причини провальної роботи по ключових напрямках нашого Департаменту. Це будівля гуртожитку №6, де вже мали б жити мешканці, стосовно яких є рішення виконкому ще з березня цього року. Це відділення нефрології та гемодіалізу, де мабуть був би живим В.М. Терентев, доречи бувший архітектор міста, якби не вкрай погана робота Департаменту, рівно як і по десятку інших напрямах, де дитячий садок №8 в їх окремому числі.

Окремо виділяю дитсадок №8, бо тут проти мене депутат Южноукраїнської міської ради, голова бюджетної комісії  Курдасов О.О. розгорнув справжню війну. Міського голову атакують, бо скоро вибори, а Він хоче дослідити проблему, розібратись, хто винен і головне зрозуміти, як реально допомогти ДНЗ-8. А це дуже непокоїть деяких осіб. Тепер до моєї роботи.

Як назвати те, що депутати Горностай С.В. і Курдасов О.О. проти мене два рази безпідставне викликали поліцію, два рази в свій захист викликала поліцію я, бо Курдасов О.О. відкрито заявляв, що вб’є мене, якщо я не буду діяти так, як вказує він?

Він незаконно перебрав на себе повноваження міської ради в явний захист бувшого директора Департаменту Валюшка С.Г. та  головного бухгалтера Потапової Л.А., які 15.08.2018р. підписали руйнівний для дитсадка договір. Є і незріле технічне завдання щодо цього договору бувшого заступника Валюшка – Божка В.А., який через суд намагається повернути собі посаду в Департаменті. Вони стривожені і діють.

Ці люди два місяця не дають нормально провести законну експертизу аби знати, як реально спасти з їх вини повторну аварійність частини ДНЗ №8.

Я вважаю, що безтолково і марно закопали в землю п’ять мільйонів гривен і наразі Курдасов О.О. і секретар бюджетної комісії Севастьянова О.М. роблять все для приховування справжніх винуватців проблеми – Валюшка і Божка та ще декількох посадовців, стосовно чого у мене є належні документи. Дивно, що і начальник Фінансового управління міської ради Гончарова Т.О. стримує експертизу. 

Стосовно передвиборних обіцянок скажу, я в той час очолювала депутатський відділ і за мій відрізок роботи названі вище депутати нічого з обіцяного не виконали. Вони тільки те і робили, що намагались сподобатись своєму округу в його потребах, а те, що вони депутати всього міста, вони мабуть забули.

Мені, В. Узунову, якого на виборах підтримав В. Пароконний є що сказати виборцю. Я голосував за обіцяне нашим виборцям, це реальні програми, які діють на користь громаді міста. Наразі я працюю в КП ТВКГ, де намагаюсь впроваджувати в життя все з обіцяного. Може не все виходить, та не все і не завжди залежить тільки від мене. Більш детально матеріал цієї теми  буде на офіційному сайті  міста з причин відсутності ліміту коштів для газетної публікації, де бюджет міста чергове став «бідним».

А що відбулось з ДНЗ-8, це наслідок владних амбіцій Дзюбенко Л.П., де вона керівництво містом з 08.06.2018р. взяла, а громада отримала і по цей час не скінченні проблеми. Це стосується і «замовників» владних амбіцій з меншості депутатів, які є на слуху у всього Южноукраїнська.   Депутат міської ради Узунов В.М.

 

ШАХРАЇ І ПРОВОКАТОРИ!

Їх обличчя – їх вчинки. Подивіться уважно, взнали? Це депутат міської ради Горностай С.В. при блокуванні її сесійної зали. Він помилка міста і ВО «Батьківщина»?, недавня тінь нардепа О. Лівіка?, хто на черзі? За розбій і здирництво позбавлявся волі тричі, а чи він змінився?

З червня 2018р. Горностай С.В. і Дзюбенко Л.П. «взяли владу в місті» на вісім місяців. Раду заблокували майже на п’ять. Шкоди нанесено на мільйони гривні.

Постраждали вcі мешканці. Тепер вони втратили владу, тому знову рвуться до неї через збурення людей.

Ви думаєте у них є технології і нові проекти чи інвестиції?  У цих діячів їх не було всі попередні роки. Їх нема і в цей час. Натомість є непомірна жага чергове отримати в їх руки всю владу і бюджет. Тільки гляньте на обличчя Горностая, на ньому все і написане!

Кримінальний кодекс України. Розділ ХV Злочин проти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян Стаття 341. Захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади органів місцевого самоврядування Карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той же самий строк. І що, мовчим!

ісля їх вісьмимісячної влади ледь ледь вдається доводитимісто до тями. Це треба розуміти?

Мало того, що влада міста в кінці 2015 року отримала понад 10 зруйнованих і розкрадених об’єктів, в тому числі і стратегічний колектор. Хтось за це відповів?

Є загроза руйнації економіки міста, його бюджет в порушення Закону шахрайське взяли в ручне управління з резервами під рішення декількох осіб. Завтра АЕС втратить 150 мільйонів гривні від таких розумників, а місто отримає високі тарифи. Хто за цим стоїть?

Методи роботи шахраївнема проблеми, вони її створять, надурять людей і будуть прагнути влади.

Кошти на звіти влади міста в ЗМІ міському головізнову обмежили, Курдасов і Ко бояться слів правди. Містяне! Осіб з паганими язиками і чорними планами не більше 6 – 7, є дехто з обманутих, а шкоди від них на мільйони. Місто, думай, «граблі» лежать перед Тобою!

Свідок захоплення міської ради у 2018р. на 5 місяців і спроб зробити це нині.

 

ТАРИФИ  І ЮЖНОУКРАЇНСЬК

Згадаймо травень 2018р. Спочатку Депутат Горностай С.В. волав – «на тариф грошей не дам». Було зірвано виконання надважливих Програм і вимог Закону поданих раді міським головою Пароконним В.К. АЕС ліквідувала важливі Мирові угоди і борг до неї продовжив зростати ще більшим темпом. Тариф вимушено, підняли. І тут же цей самий депутат горлав – «Тарифний геноцид»! Часткове зростання тарифу тоді породив саме Горностай!

Тарифні рішення квітня 2018р. були обґрунтованими. А що змінилось сьогодні?

За наявних аргументів тарифне питання щодо комунальних послуг тільки загострилось.

Тарифи послуг з утримання будинків перевірялись комісією за зверненням мешканців міста. Був мітинг в захист КП ЖЕО і були спроби звинуватити міського голову.

Але претензії і звинувачення організатора мітингу депутата міської ради Черьомухіної Н.М. розвіяла перевірка. Вона марно збурила людей.

Попереднє керівництво ДІМГ і нинішнє КП ЖЕО ще з січня 2019р. порушило існуючі процедури щодо визначення Управителя . 

З тарифів керівництво КП ЖЕО, яке підзвітне, підконтрольне і підпорядковане органам місцевого самоврядування надало звіт на сесії міської ради. Юридичний висновок за відділом правової роботи.

Складнішими, але не безнадійними є тарифи від КП ТВКГ. Процес входження цього підприємства в ними обраний процес банкрутства розпочався. 

Бюджет 2020 буде не простим. Тарифний процес потребуватиме фінансової підтримки. У депутатів є потрібний набір засобів аби стабілізувати і надалі модернізувати ТВКГ Южноукраїнська в сучасне підприємство. Керівній ланці КП ТВКГ варто професійно взятись за роботу або вони її втратять.  

В країні вирують тарифні пристрасті, але вони переважно «газові». В атомних містах опалення та гаряча вода мають інше джерело. Ми методично стверджуємо, що мешканці наших міст не мають дорого платити за теплову енергію, бо вона по її природі дешева.

Тому мешканці наших міста мають отримувати «теплову» знижку на підставі соціального ризику проживання поряд з АЕС. Тобто, поряд з пільгами та субсидіями нам по праву повинні належати і «теплові» пільги по опаленню і в носії підігріву гарячої воді.  Інші послуги ми маємо оплачувати так, як обґрунтовано захищаються їхні тарифи. Але є завдання Президента України щодо справедливих тарифів.    

Тому окремо маємо вказати на кропітку роботу, яку ще потрібно виконати по виведенню ціни власних  комунальних послуг КП ТВКГ на рівень їх економічної обґрунтованості. І про таке складне. Вирішення задавненої проблеми комунальних тарифів і боргів за їх оплату до ЮУ АЕС, це питання, навіть проблема професіоналізму, який у нас роками не чули.

      Свого у комунальників традиційно не вистачало, в минулі періоди потрібний для вирішення тарифних проблем професіоналізм в нашому Департаменті не був популярним, а наразі доведеться чути і шукати, будуть відповідні атестаційні вимоги, інакше проблема поглибиться так, що буде суттєво руйнувати бюджет нашого міста.

Знаю позицію міського голови про передчасність приймати нові, підвищені комунальні тарифи без врегулювання вже названих та інших актуальних питань. Реальний захист територіальної громади, кожного мешканця Южноукраїнська, це першочергове завдання.

     

     В. о. директора ДІМГ Волчко Х.Д.