Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

14 жовтня – День захисника України

17.10.2019
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни.

В Україні свято встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу,  збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості.

У  департаменті соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради зареєстровано  272 учасника бойових, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. До Дня захисника України всім учасникам бойових дій виплачена матеріальна допомога у розмірі 960, 5 грн. на загальну суму 253572,0 грн.

Делегація членів сімей загиблих військовослужбовців Сергія Горобця, Ігоря Буйновського, Миколи Гончарука візьмуть участь заході  присвяченому  Дню захисника України, який відбудеться у м.Миколаїв на Соборній площі 14.10.2019.

В цей день віддаємо шану всім захисникам, які відстоюють незалежність українського народу та нашої держави.