Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги членів територіальної громади та суб’єктів господарювання міста Южноукраїнська!

15.10.2019
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На засіданні Южноукраїнської міської ради №55 прийнято регуляторний акт - рішення Южноукраїнської міської ради від 03.10.2019 року №1738 “Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях та під час проведення масових громадських заходів”, розробником якого є управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

 

Згідно прийнятого рішення  суб’єктам господарювання заборонено:

  •  продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових  на території міста Южноукраїнська суб’єктам господарювання (крім закладів ресторанного господарства)  у період з 23.00 години вечора до 06.00 годин ранку щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні;
  • продаж слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива (крім пива безалкогольного, пива у пластиковій тарі та на розлив) у місцях проведення масових громадських заходів із залученням значної кількості громадян міста – фестивалів, урочистих зібрань, загальнодержавних святкувань та релігійних свят, мітингів, виставок, концертних заходів тощо. 

Прийняття вказаного регуляторного акту передбачає вирішення наступних цілей:

  • зменшення порушень громадського правопорядку у місті в нічний час;
  • зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння;
  • захист мешканців міста від негативного впливу шуму на стан здоров’я та відпочинок у нічний час;
  • запобігання шкідливого впливу алкоголю на стан здоров’я громадян, в тому числі молодого покоління,

адже, згідно інформації, наданої Южноукраїнським відділенням поліції, лише у серпні місяці 2019 року відносно 47 осіб було складено протоколи про адміністративні правопорушення за розпивання спиртних напоїв в громадських місцях і появу в громадських місцях у нетверезому вигляді; відносно 3 осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за дрібне хуліганство, вчинене в стані алкогольного сп'яніння та відносно 1 особи складений  протокол про адміністративні правопорушення за ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами).

Ефективне досягнення цілей цього регуляторного акта можливе за умови подальшого контролю підрозділами поліції та громадськими формуваннями з охорони громадського правопорядку за реалізацією в нічний час алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного) на території міста. А також, за умови дотримання суб’єктами господарювання вимог вказаного рішення міської ради.

Звертаємо Вашу увагу на те, що рішення Южноукраїнської міської ради від 31.07.2012 №653 «Про обмеження та заборону реалізації слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях» втратило чинність.

З повним текстом прийнятого рішення можна ознайомитись за посиланням http://yu.mk.ua/akts/show/13750