Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про стан профілактики злочинності серед суб’єктів пробації

26.09.2019
Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській обл.

Станом на 25.09.2019 року на обліку Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області перебуває 104 особи, які були засуджені без позбавлення волі та звільнені з випробуванням, та притягнуті до адміністративної відповідальності. Із них:

  • 78 осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням,
  • 9 осіб, засуджених до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю,
  • 7 осіб, засуджених до кримінального покарання у виді громадських робіт,
  • 8 осіб, засуджених до кримінального покарання у виді штрафу,
  • 2 особи, на яких накладено стягнення у виді суспільно корисних (оплачуваних) робіт.

Із загальної кількості персоналом відділу пробації у м.Южноукраїнську виконуються судові рішення стосовно 81 осіб, що складає 79 % від загальної кількості підоблікових.

Персоналом Арбузинського міськрайонного відділу здійснюється систематичний нагляд за поведінкою підоблікових осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Суб’єкти пробації щоквартально перевіряються на предмет притягнення їх до кримінальної та адміністративної відповідальності, за необхідності здійснюються перевірки за місцем проживання. З метою попередження повторної злочинності із засудженими постійно проводиться індивідуально-профілактична робота.

Персоналом відділу здійснюється оцінка ризику вчинення повторного кримінального правопорушення, в результаті якої виявляються криміногенні потреби засуджених. Тому особлива увага приділяється проведенню соціально-виховної роботи, спрямованої на зменшення впливу виявлених криміногенних потреб на поведінку суб’єктів пробації.

До проведення соціально-виховної та профілактичної роботи залучаються фахівці Южноукраїнського бюро правової допомоги та Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.  З метою підвищення правової обізнаності суб’єктів пробації, отримання ними інформаційних, психологічних, соціально-педагогічних, юридичних та інших послуг у відділі пробації систематично проводяться зустрічі з фахівцями ЦСССДМ та Бюро правової допомоги.

 

Старший інспектор Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

Ольга Володимирівна Буднік