Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО

19.09.2019
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Южно-Українській АЕС 13 вересня завершено другий етап робіт з щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Повірку проводив ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Блоки детектування було демонтовано, доставлено на майданчик атомної станції, повірено та повернено на штатні місця.

Всі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видано Свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що в рамках першого етапу в липні проведено повірку блоків детектування, встановлених у м. Южноукраїнськ (СК «Олімп»), с. Новоселівка, смт Олександрівка, с. Акмечетські ставки, с. Кузнецове, смт Костянтинівка, с. Іванівка та с. Бузьке.

У рамках другого етапу проведено повірку блоків детектування в м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ВП ЮУАЕС, ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш»), смт Арбузинка, с. Благодатне, с. Агрономія, м. Вознесенськ, смт Доманівка.

Успішно завершено також планову Держповірку вимірювачів радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: Костянтинівка, Благодатне, Новокрасне, Арбузинка, Полянка, Агрономія, Жовтневе та Доманівка.

* Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.