Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На ЮУАЕС оперативний штаб під головуванням президента НАЕК «Енергоатом» розглянув хід реконструкції системи техводопостачання та добудови Ташлицької ГАЕС

23.07.2019
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

На Южно-Українській АЕС 19 липня оперативний штаб під головуванням президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського розглянув хід робіт і фінансування реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС і добудови Ташлицької ГАЕС.

Робота штабу почалася оглядом будівельних майданчиків бризкальних басейнів і насосної станції, а продовжилася обговоренням виконання рішень протоколів попередніх засідань, планів закупівель і дотримання графіків будівництва двох об'єктів. Учасниками щомісячного об'єднаного будівельного штабу були також представники дирекції Енергоатома, фахівці ВП «Атомкомплект», проектних інститутів, генерального підрядчика, Южно-Української АЕС і Ташлицької ГАЕС.

Начальник управління капітального будівництва ВП ЮУАЕС Павло Вірич ознайомив учасників штабу з ходом реалізації заходів, що виконуються в рамках реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС. Тут триває будівництво насосної станції подачі води на бризкальні басейни та енергетичних споруд, прокладення магістральних трубопроводів, ведеться робота з придбання гідромеханічного та електротехнічного обладнання.

У другій частині засідання штабу його учасники проаналізували хід реалізації «Графіка завершення будівництва Ташлицької ГАЕС. Введення гідроагрегатів №№3-6». Під час доповіді було зазначено, що сьогодні на об'єкті виконується підготовка території, будівельні роботи в підземному комплексі, на сейсмостанції, сейсмопунктах, ведуться заходи з закупівлі обладнання. Тривають роботи також зі збирання генератора третього гідроагрегату в будівлі ГАЕС, монтаж токопроводів головної електричної схеми, ведеться підготовка Звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД). Зокрема, з ОВД на сьогодні виконано два етапи з трьох.

Окрему увагу учасники штабу приділили питанню фінансування обох об'єктів. У перебігу обговорення проблемних моментів двох проектів були запропоновані шляхи їх вирішення, в протокол занесено нові доручення з вказівкою кінцевих термінів їх реалізації. «Сьогоднішню нараду президент Компанії присвятив тому, щоб ми зробили всі кроки для виконання затверджених заходів у рамках наміченого графіка, - констатувала керівник Дирекції з інвестицій і соціального розвитку ДП «НАЕК «Енергоатом» Тетяна Амосова. - Ухвалено рішення віднайти кошти на продовження робіт з будівництва третього гідроагрегату ТГАЕС і бризкальних басейнів, аби підрядчик зміг наростити обсяги. Цей поштовх дасть нам можливість впритул підійти до монтажу насосів бризкальних басейнів і електричної частини агрегату №3 Ташлицької ГАЕС».

Ефективність завдань, поставлених 19 липня, буде оцінено вже за місяць, на наступному засіданні штабу.

«Бризкальні басейни і Ташлицька ГАЕС - це об'єкти, від яких залежатиме подальша робота Южно-Українського енергокомплексу, - підcумував Юрій Недашковський. - Давайте наполегливо попрацюємо над ключовими пріоритетами. Якщо ми їх вирішимо, у нас буде підстава рухатися далі».