Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку дітей під час літніх канікул!

18.07.2019
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Щодня в Україні виникають десятки надзвичайних подій, на яких гинуть та травмуються наші співвітчизники. Більшість із них — нещасні випадки, або наслідки легковажного ставлення до безпеки самих же громадян. Проте найбільше прикро, коли за недбалість дорослих доводиться розплачуватися здоров'ям, або життям маленьких дітей. Схоже, що прості заклики рятувальників малоефективні для більшості громадян. Кожен впевнений, що біда може статися з будь-ким, але не з ними... Що ж, статистика свідчить про хибність цієї упевненості.

Зокрема, справжня трагедія сталася 17 липня на Рівненщині, де поблизу с. Ясногірка Сарнинського району двох хлопчиків 2008 та 2009 років народження засипало піском, коли вони гралися у піщаному кар'єрі. Одного з них встигли врятувати місцеві мешканці. Його одразу з травмами різного ступеню важкості забрала “швидка”. Другого хлопчика рятувальники вже знайшли мертвим після двогодинних пошуків. Питання чому малолітні діти обрали такий спосіб дозвілля — залишається відкритим.

Крім того, минулого тижня у тій же Рівненській області також загинуло двоє дітей, які знайшли схованку застарілих боєприпасів на подвір’ї свого ж дідуся.

Ще двоє дітей постраждали 16 липня під час пожежі, що сталася на кухні в одній з квартир будинку на вул. Ганни Тищенко у м. Краматорськ Донецької області.

Водночас, п'ятеро дітей загинули на українських водоймах тільки з початку липня. З початку року цей показник становить вже 74 випадки. Більшість випадків — це самостійне відвідування дітьми різного віку місцевих озер, річок та копанок, які не обладнані спеціальними місцями для відпочинку і рятувальними постами.

Загалом, ситуація що спостерігається щороку під час літніх канікул - черговий доказ того, що втрата пильності і недбальство батьків зазвичай можуть обернутися справжньою трагедією для цілої родини.

Тож, аби нагадати дорослим про те, чого може коштувати байдуже ставлення до безпеки у відношенні до власних дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилює профілактичну роботу серед населення.

Шановні батьки!

  • Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці;

  • Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;

  • Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб діти не залишались без нагляду;

  • Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини —

це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

 

https://mk.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/21074.html