Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

НАШ ВИБІР

13.06.2019
Міський голова В.Пароконний

Наш вибір – питання повсякденне, ми його робимо в безлічі випадках, інколи особливо і не звертаючи увагу на його значимість в нашому житті. Та інколи наш вибір може суттєво вплинути на нашу долю. Наприклад, є потреба звернути увагу на одну з знакових подій, яка безумовно впливає і впливатиме на безліч наших життєвих потреб. Це вибори у Верховну Раду України.

 Пройшли нещодавно вибори на головну посаду в Україні і будь-яка агітація за того чи іншого з кандидатів, на моє глибоке переконання, мало чого значила. Саме життя агітувало громадян країни зробити свій вибір на тій дистанції, де харизматичні, дуже відомі особи вели власне змагання. За своєю посадою та власним переконанням в ті дні я не був серед агітаторів, про що заявляв публічно. Але вибори регіональних обранців – народних депутатів, це інша справа. З одним з них нам доведеться вести співпрацю, я на це дуже надіюсь.  

Виходячи з особливості і значення нашого вибору до якостей кандидата у Верховну Раду України взагалі і зокрема по нашому, 131 виборчому округу, маю потребу поділитись, принаймні з Южноукраїнцями деякими думками, спостереженнями та власними переконаннями. 

Про моє бачення бути активним учасником нашого вибору в ці знакові місяці я пояснив вище. Маю дещо добавити. На посаді міського голови мені довелось взаємодіяти з декількома з народних депутатів по нашому виборчому округу та з іншими народними депутатами. Приведу декілька прикладів.

Аби відстояти потрібний місту бюджет на 2018 рік, де була загроза вилучення з його дохідної частини декількох десятків мільйонів гривень за стандартним трансфертним   рішенням, на мої чисельні звернення, на відміну від нашого нинішнього депутата допомагав інший народний депутат України і потрібний місту бюджет ми відстояли.

В 2002 році я одночасно балотувався на посаду міського голови Южноукраїнська та за представництво від виборчого округу у Верховну Раду України. Закон дозволяв так діяти. На тих виборах я переміг і був обраним на посаду міського голови вже вдруге. У Верховну Раду України, Ви, шановні мешканці Южноукраїнська мені теж віддали перше місце.

Але округ - це велика територія і за іншими можливостями в тих виборах, на представництво від виборчого округу переміг Козловський А.П. Маю сказати, що з Анатолієм Петровичем була плідна співпраця і в першу чергу по міському бюджету. В Южноукраїнську Він бував часто і допомагав не тільки в бюджетних питаннях, його допомога стосувалась і простих городян за їх особистими зверненнями.

А коли мені фактично не дали працювати на посаді міського голови, я працював в штаті Верховної Ради України помічником-консультантом Козловського А.П. і мав нагоду бачити як працює Верховна Рада України з середини її бурхливого життя. Думаю, що мій досвід певним чином має бути в допомогу нашому вибору достойного кандидата за критеріями, які є дуже важливими  для кожного з нас, мешканців міста та всієї країни. Місто заслуговує мати дійсно  свого народного депутата, як і весь округ, як і країна має відчути зміни до кращого життя.

В першу чергу, це тарифне питання, яке безпосереднє залежатиме від народних депутатів, коли існуючі ціни на комунальні послуги роблять і без того бідних людей, ще біднішими. Це підтримка атомної енергетики, це також питання соціального захисту переважної кількості громадян України, це наша незалежність та боротьба за мир в суверенній Державі і багато іншого важливого нам всім. Думаю, Ви мене підтримаєте і в міру дозволеного я займу активну позицію в спільному виборі нашого майбутнього.

 

    З повагою, міський

    голова  Южноукраїнська            В. Пароконний