Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Орієнтуємо молодь на свідомий вибір професії

29.05.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Днями в Южноукраїнській загальноосвітній школі №3 відбувся ряд профорієнтаційних заходів, в якому прийняли участь учні 8-10 класів.     

Надання допомоги у професійному самовизначенні учнівської молоді, формування усвідомленого підходу до вибору професії і відповідальності за власне майбутнє, а також визначення типу професійної сфери, в якій міг би реалізувати себе кожен із учнів  – ось основні завдання, які ставлять перед собою спеціалісти з профорієнтації Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Під час проведення заходів, учні, разом з фахівцем Оксаною Пурло, виводили формулу успішного вибору професії, опираючись на всім відомі складові «Хочу», «Можу», «Треба». Дана формула вкотре нагадує, що дотримуючись цих нескладних правил: хочу бути, можу робити, треба мати -  кожен може обрати професію за покликанням, але не забувати, що вона повинна бути затребуваною на сучасному ринку праці. Дослідження відомого телеканалу показали, що 42% українців працюють не за фахом, тоді як в Німеччині таких лише 10%. Ситуацію потрібно виправляти, тому молодь має отримувати інформацію про стан ринку праці та орієнтуватися в професіях, які мають перспективи у майбутньому.

Також О.Пурло розповіла молоді про можливість кожного  відвідати Южноукраїнську міську філію  для проходження тестування за допомогою програми «АРМ-профконсультант», а вдома пройти поглиблене тестування на платформі для профорієнтаційного консультування «Моя професія: дистанційна мережа»  і звернутися до фахівців філії служби зайнятості для отримання та роз’яснення результатів.

Сподіваємось, що ця профорієнтаційна робота допоможе молоді зробити правильні висновки і вибрати професію, яка буде їм до душі.