Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Запобігання нелегальній трудовій міграції

03.05.2019
Южноукраїнська міська філія Миколаївського обласного центру зайнятості

Для безробітних Южноукраїнської  міської філії Миколаївського ОЦЗ проведено семінар на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» за участю головного спеціаліста Южноукраїнського бюро правової допомоги Інги Нестеренко.

Присутні на заході отримали змістовну інформацію про ризики  нелегального працевлаштування за кордоном, яке  є підґрунтям злочинності для торгівлі людьми, експлуатації  дитячої праці та  поширеним явищем сьогодення.

 І. Нестеренко наголосила, що трудові мігранти  нерідко потрапляють у рабство, стають жертвами пограбувань або ж учасниками злочинних груп.  «Погодившись на нелегальну роботу, люди часто працюють  без жодних соціальних гарантій, належних побутових умов, з заниженою заробітною платнею. Перелік загроз нелегального працевлаштування за кордоном досить великий» - зазначила вона.

Також запрошені дізналися, яких  правил та рекомендацій потрібно дотримуватись для   забезпечення  власної безпеки при працевлаштування за кордоном.

Трудова міграція – це невід'ємна складова глобалізації процесів, якими охоплені всі країни світу. Тому, дуже важливим є забезпечення заробітчанам захисту і соціальних гарантій  за кордоном.