Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» інформує

26.04.2019
Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській обл.

23 квітня старший інспектор Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області старший лейтенант внутрішньої служби Ольга Буднік з метою профілактики дитячої злочинності взяла участь у загальношкільних батьківських зборах на паралелях 5-11 класів Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Захисників Вітчизни.

Старший інспектор провела бесіду із батьками щодо особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх, вплив психологічних особливостей підліткового та юнацького віку на протиправну поведінку, зв'язок соціокультурного оточення та правосвідомості школярів. Також батькам було роз’яснено особливості кримінальних покарань неповнолітніх та порядок їх відбуття.

Тема кримінальної відповідальності неповнолітніх у сьогоднішніх реаліях є актуальною та важливою у системі шкільного виховання. Дана бесіда з батьками була логічним продовженням лекції практичного психолога школи Інни Лутінської, яка вкотре нагадала батькам про  булінг та  різновиди домашнього насилля.

Подібні заходи слугують одній меті – попередити поширення насилля та протиправної поведінки в учнівському середовищі і, як наслідок, притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності.

Старший інспектор Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області