Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

14 березня - День українського добровольця

14.03.2019
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет  і територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану прийняли рішення щодо подальшої участі у воєнних  діях.

Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях  першого добровольчого батальйону.

Майже місяць потому, 13 квітня 2014 року, Рада національної безпеки та оборони України оголосила  про проведення антитерористичної операції  на сході України.  

На той час  наша держава фактично  не мала боєздатної армії, але, саме завдяки учасникам добровольчих батальйонів та формувань, які активно створювались і вирушали в зону воєнного конфлікту, вдалося створити справжню боєздатну армію.

Шановні добровольці!  

Низький вам уклін, велика подяка за чисте небо, за мирне життя,  за посмішки наших дітей.

За те, що ризикуючи своїм життям, ви відстоювали і відстоюєте незалежність і суверенність  України, обороняли і обороняєте кордони  нашої держави.

Пам'ять про ваш подвиг  буде передаватися з покоління в покоління і служити прикладом істинного братства, мужності, готовності до самопожертви в ім'я справедливості.

Бажаю вам  міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих  років  мирного життя!

 

З повагою
Міський голова

В.К.Пароконний