Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» повідомляє

01.03.2019
Арбузинський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській обл.

05.02.2019р. набув чинності спільний наказ Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України від 21.01.2019р №172/5/10 «Про реалізацію пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Для забезпечення реалізації положень цього наказу 27.02.2019р. відбулася спільна нарада за участю старшого інспектора Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Калініч Людмили (Людмила Ковальская), прокурора Южноукраїнського відділу Первомайська місцева прокуратура Ольги Ворушило (Ольга Долгокерова) та начальника Южноукраїнського бюро правової допомоги (Вознесенський місцевий центр з надання БВПД) Ганни Зоткіної (Anna Zotkina).

Метою зустрічі було обговорення спільного наказу та визначення напрямків співпраці в рамках реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», який ґрунтується на відновних підходах у кримінальних провадженнях про злочини невеликої та середньої тяжкості, вчинені неповнолітніми. Головне задання проекту - організація ефективної комунікації між такими неповнолітніми і потерпілими від вчинених ними злочинів з метою забезпечення  відшкодування заподіяної шкоди, максимально раннього виведення неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов’язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним злочинам.