Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Спеціалісти Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели День клієнта

25.02.2019
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про те, що державні заклади інституційного догляду – не найкраще місце для виховання дітей, говорять давно. 

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це не можливо, то альтернативою біологічної родини можуть стати сімейні форми виховання.

Державою визначене важливе завдання: забезпечити належні умови для виховання дітей, саме у сімейному оточенні, особливо тих дітей, які опинилися без батьківської опіки.

Сприяти у реалізації права дітей, які зазнали труднощів ще на самому початку життя виховуватися в сім’ї – одне з пріоритетних завдань фахівців Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а головне тут - це бажання мешканців міста надати любов та піклування таким дітям.

Саме тому, з метою пропаганди сімейних форм виховання дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування серед широких верств населення фахівцями Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводяться інформаційно - просвітницькі кампанії «Візьміть дитину у родину», «Стань патронатним вихователем». 

Наразі, у місті Южноукраїнську функціонують 2 дитячий будинку сімейного типу, в яких виховується 13 дітей.

22 лютого в рамках проведення «Дня клієнта» фахівці із соціальної роботи інформували мешканців міста про нові сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме, як створити дитячий будинок сімейного типу, прийомну або патронатну сім’ї. 

Усіх небайдужих, хто зацікавився, просимо звертатись за відповідними консультаціями в Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та/або за телефоном 5-96-24