Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

«Нова доба нового прагне слова». Мовний тюнинг

22.02.2019
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21 лютого 2019 року в  міській  бібліотеці для дітей  пройшла екскурсія для учнів під назвою «Запрошуємо у світ книги».        

Маленькі читачі, а саме вихованці  гуртка «Умілі руки» ЦДЮТ,  завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів.

Бібліотекарі  зазначили, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо вони хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитись до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого. Діти  познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою.  Вони жваво цікавилися книгами та журналами, слухали розповіді бібліотекарів, які проінформували, що у бібліотеці є чимало дитячих періодичних видань, серед яких: «Пізнайко», «Умійко», «Веселий Саморобкін», «Чарівна принцеса» та ін.

Після закінчення екскурсії бібліотекарі запросили всіх бажаючих  в читальний зал  на мовний тюнинг «Нова доба нового прагне слова», присвячений   Міжнародному дню рідної мови. Всі  учасники заходу мали змогу  подивитись відеосюжети на тему «Цікаві факти про українську мову» та прийняти участь у мовній  вікторині.