Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

6 грудня своє професійне свято відзначають військовослужбовці Збройних Сил України – Миколаївська юстиція разом з привітаннями захисникам нагадує про їхні права

07.12.2018
Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області

6 грудня своє професійне свято відзначають військовослужбовці Збройних Сил України – Миколаївська юстиція разом з привітаннями захисникам нагадує про їхні права.

«Щиро вітаю всіх військовослужбовців України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках. Найменше, що ми можемо зробити у відповідь – це дати покрокову інструкцію, алгоритм дій щодо реалізації та захисту ваших прав», - відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

Державою передбачено ряд прав та пільг для захисників України, одним з ключових з них є право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Первинна правова допомога передбачає - отримання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань,складення заяв, скарг та інших документів та допомогу в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги та медіації.

Вторинна - захист у кримінальних провадженнях, представництво в судах, інших державних  органах, органах місцевого самоврядування, складення документів процесуального характеру стосовно питань, пов’язаних з соціальним захистом.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

1 КРОК. Підготуйте необхідні документи:

- паспорт громадянина України

- ідентифікаційний номер

- посвідчення учасника бойових дій.

2 КРОК. Зверніться до:

- найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги чи

- територіального органу юстиції за місцем фактичного проживання.

Адреси: http://pravo.minjust.gov.ua/kontakti/

Або отримайте юридичну консультацію телефоном:

0800-213-103 (цілодобово та безкоштовно в межах України)

Окрім цього, захисники мають право на безкоштовний проїзд міським, приміським і міжміським транспортом, безоплатне медичне забезпечення, безоплатне отримання земельної ділянки, пільги на оплату користування житлом і комунальних послуг. Детально з порядком отримання прав та гарантій можна ознайомитися на сайті Мін’юсту «Я маю право!» за посиланням http://pravo.minjust.gov.ua/#YaKI_PRAVA_GARANTUYuTSYa_ZAHISNIKAM_UKRAYiNI.

 

Прес-служба Головного територіального
управління юстиції у Миколаївській області

тел. (0512) 47-65-26

press.justmykolaiv@gmail.com