Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Випадок АЧС в Снігурівському районі!

19.11.2018
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

05.11.2018 в приватному господарстві гр. Ревуцької А.О., с. Івано – Кепине, Снігурівського району Миколаївської області зареєстровано загибель 1 голови свині віком 6-7 місяців.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Дніпропетровській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 002023 п.м./18 від 06.11.2018).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 06.11.2018 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Снігурівській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Встановлено епізоотичне вогнище територію приватного господарства гр. Ревуцької А.О.

До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища ввійшли такі населені пункти: с. Івано – Кепине, с. Павлівка, с. Юр’ївка та вул. Широка м. Снігурівка.

До зони нагляду радіусом 5 км від зовнішніх меж зони захисту ввійшли такі населені пункти: с. Василівка, с. Афанасіївка, с. Євгенівка, с. Новокандакове, с. Нововасилівка, с. Павло – Мар’янівка, м. Снігурівка .

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року за № 432/30300.