Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги мешканців міста!

16.08.2018
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення RASFF стосовно виявлення охратоксину А в перці солодкому меленому, що експортується із Латвійської республіки. Республіки (виробництва ELPISLtd), до окремих держав – членів ЄС, і в тому числі України.

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Дружби народів, 23, кімната 86, м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл., 55001, т/факс 5-79-71, e-mail: vetsektor@ukr.net