Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Ташлицькій ГАЕС пройшли пожежні навчання

30.07.2018
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС

27 липня в приміщенні маслогосподарства гідроагрегату №1 Ташлицької ГАЕС ВП ЮУАЕС пройшли планові тактико-спеціальні навчання з особовим складом підрозділів Южноукраїнського гарнізону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. Особовий склад державних пожежно-рятувальних частин №25, №27 і №28, члени оперативного штабу пожежогасіння та персонал ТГАЕС відпрацьовували навички взаємодії всіх учасників навчань, а також прийоми та методи роботи зі спецтехнікою.

«За планом тактичного задуму, УМОВНА пожежа виникла в приміщенні машинної зали в результаті пошкодження скляної трубки рівня мастила в котлі маслонапірної установки гідроагрегату №1, - повідомляє подробиці помічник начальника першого державного пожежно-рятувального загону Дмитро Набожинський. - Внаслідок цього, мастило розлилося та загорілося на двох позначках - 11.100 і 5.525. Площа пожежі склала 70 м2 і 100 м2 відповідно. Займання супроводжувалося високою температурою та густим задимленням. Складнощів з ліквідації умовної пожежі додала також наявність потерпілого, який виявився під уламками металевих конструкцій. Усі, хто був задіяний у навчаннях, зі своїми завданнями впоралися добре. Умовну пожежу було локалізовано впродовж години».

У практичному тренуванні з гасіння умовної пожежі відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на займанні, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибір засобів і способів гасіння вогню. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці застосовували спеціальні засоби, які захищають від ураження електричним струмом і забезпечують роботу пожежників в умовах  значної задимленості.

Пожежні навчання на об'єктах Южно-Українського енергокомплексу - заходи планові. Відповідно до затвердженого графіку, вони проводяться щокварталу.