Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Круглий стіл на тему «Соціальні права та гарантії інвалідів виробництва, покращення соціального забезпечення»

20.07.2018
Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

19  липня 2018 року в Южноукраїнському міському відділенні Управління ВД Фонду соціального страхування України в Миколаївській області було проведено засідання круглого столу на тему «Соціальні права та гарантії інвалідів виробництва, покращення соціального забезпечення» за участю потерпілих на виробництві м.Южноукраїнськ, осіб з обмеженими можливостями.

Начальник Южноукраїнського міського відділення Гут Світлана Станіславівна відкрила засідання круглого столу, відмітила що одним із головних завдань Фонду є забезпечення прав та гарантій громадян, щодо їх соціального захисту у зв’язку з втратою працездатності від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, покращення рівня якості соціальних послуг та розповіла про втілення в дію принципу «гроші ходять за людиною».

Головний спеціаліст з бухгалтерських та фінансових питань Дригіна Т.П. доповіла про суми виплат відшкодування шкоди потерпілим на виробництві та утриманцям, виплат на медичну та соціальну допомогу потерпілим за І півріччя 2018року.

Головний спеціаліст з медичної реабілітації та соціальних послуг Сидорчук Л.Г. повідомила про кількість потерпілих які були забезпечені протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям, ліками за 6 місяців 2018року.

В ході засідання круглого столу було надано роз’яснення щодо відшкодування шкоди, забезпечення лікарськими засобами, санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації потерпілих унаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. 

Потерпілі на виробництві висловили слова вдячності Фонду соціального страхування України за ту турботу, яку вони надають людям та роблять їх життя кращим та світлим: «Ми розуміємо, що потрібні нашій державі та місту» - сказали вони.