Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги фізичних осіб-підприємців!

17.07.2018

Южноукраїнське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області нагадує про необхідність вчасно подавати звітність та сплачувати єдиний соціальний внесок

Починаючи з 2004 року для призначення пенсій у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Періоди, за які у реєстрі відсутні дані про сплату єдиного соціального внеску, не враховуються, застраховані особи втрачають страховий стаж для призначення пенсій і, відповідно, не враховується заробітна плата за ці періоди. Таким чином у випадку неподання звітності або несплати єдиного соціального внеску Ви позбавляєте себе права на зарахування страхового стажу.

Фізичні особи-підприємці формують та подають звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним  періодом. Звіт подається за формою згідно з додатком 5 (Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску).

Шановні підприємці! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства.