Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

21 травня відбувся звітний концерт Дитячої школи мистецтв

24.05.2018
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У чудовому світі музики та творчості, професійної майстерності та феєричного святкового настрою 21 травня в палаці культури «Енергетик» пройшов звітний концерт Дитячої школи мистецтв.

У холі, всіх присутніх зустрічала виставка робіт учнів - випускників художнього відділу.

Концерт відкрив мюзикл «Муха – цокотуха» у виконанні вокально -інструментального ансамблю В.Корольова, хореографічної постановки А.Батрака та вокальних номерів ансамблю «Райдуга» під керівництвом Л.Руських. Атмосфера свята, ефектні костюми, запальні танці учасників мюзиклу (У. Бєздєтної, О. Шпіньової, В. Орлова, М. Голубєва, К. Диньки,  А. Бірюк та інших учнів) -  створили сонячну атмосферу в залі.

 Вручення свідоцтв випускникам і нагородження переможців обласних та міжнародних  конкурсів  проходили в теплій урочистій атмосфі. Свої привітання висловили начальник управління  молоді,  спорту та культури Захарко Н.Г. та директор школи мистецтв Тимофієва О.Л.

Слід відмітити різноплановість та багатожанровість  музичних номерів:   від традиційної класики ( Ж. Бізе. Куплети Ескамільйо з опери «Кармен» у виконанні В. Кінаша) до сучасних хореографічних музичних композицій («Круче всех» - вокальний  ансамбль «Ангели», керівник О.Печенюк  хореографічна постановка В.Форостенко ).

Проникливо та поетично пролунала  українська народна пісня  (солістка К.Піскун) в жартівливій постановці «Жив, був пес» на фоні гри  ансамблю  «Грай, музико» (керівник О.Козак). Серця глядачів зачарувала музика П.І.Чайковського в незвичайній вокальній  інтерпретації відомого «Танцю маленьких лебедів» та граційній хореографії вихованців класу В. Форостенко.

 Як підкреслила ведуча концерту Тетяна Бондар (режисер Южноукраїнського міського центру культури та дозвілля), розширюється «галактика» талантів школи мистецтв. Під час виступу піаністів Д. Надьожи, Д. Корчак, С. Прокофьєва; скрипалів (керівник Є.Томіліна , концертмейстер  К. Глущук), оркестрантів (П.Варакса, концертмейстер Г.Охрімчук), вокалістів (О.Скрипник, А.Довгань) відчувалась справжня культура виконання та серйозна масштабна робота.

Золотим блискучим «дощем» закінчився  звітний концерт школи, який подарував слухачам не тільки море позитивних емоцій, а життєстверджуючий настрій. Краса мистецтва у всіх її проявах, дійсно, як рятувальний бальзам діє на суспільство, а особливо на  молодь, привносить в наше життя любов, радість, добро!

Школа мистецтв висловлює слова подяки всім учасникам концерту за допомогу та розуміння :

  • адміністрації та всім працівникам палацу культури «Енергетик», які були задіяні у концерті;
  • групі підтримки для номеру Ж. Бізе "Куплети Ескамільйо з опери «Кармен» у виконанні В. Кінаша:  Козубенко Олександру, Лаковському Богдану, Мітченку Євгену, Лопатіну Олександру, Печенюку Олексію;
  • Южноукраїнському міському центру культури та дозвілля - за співпрацю.