Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про стан атестації робочих місць за умовами праці в місті Южноукраїнську

15.12.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

У місті налічується 30 підприємств з важкими та шкідливими умовами праці з загальною кількістю робочих місць, що підлягають атестації - 2885. З них атестовано – 2632, що складає 91% від загальної кількості робочих місць зі шкідливими умовами праці.

Згідно з графіком проведення атестації робочих місць за умовами праці по місту Южноукраїнську складеному на 2017 рік атестація повинна проводитися на таких підприємствах: КЗ «ЮМЛ» (2 робочі місця), ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» (3 робочі місця), ТОВ «Юг-Спецгідроенергомонтаж» (6 робочих місць), ДНЗ №2 «Ромашка» (6 робочих місць), ДНЗ№6 «Світлячок» (6 робочих місць).

Не проведена атестація робочих місць за умовами праці на 10 підприємствах міста Южноукраїнська: ПП «Укрбудсервіс і Ко», ТОВ «Атомгідбуд», ПП «Струг», ПП «Технобуд», ПАТ «Юженергобуд», ТОВ «Тунельспецбуд», ПП «Меридіан Інвест», МПП «Новатор», та нововиявленому за результатами перевірки КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

З керівниками підприємств, представниками трудових колективів та головами профспілок постійно ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо необхідності проведення атестації робочих місць за умовами праці, порядку проведення та відповідальності за її не проведення. З початку 2017 року до керівників підприємств, установ, організацій направлено 12 листів-нагадувань про необхідність проведення атестації робочих місць.

  Станом на 01.12.2017 року проведено інформаційно-розяснювальну роботу та методичну допомогу на 39 підприємствах міста, проведено 50 гарячих «ліній», на яких розглядались питання атестації робочих місць за умовами праці. Розповсюджено 245 буклетів з питань атестації робочих місць, надання пільг та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

На сайті Южноукраїнської міської ради висвітлюється інформація про стан атестації робочих місць за умовами праці, пільги та компенсації за роботу  у шкідливих умовах праці.