Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла розпочало прийом документів на програму «Доступне житло»

08.12.2017
Відділ квартирного обліку та приватизації Южноукраїнської міської ради

Миколаївське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» з 28 листопада розпочинає прийом документів  громадян згідно Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 року № 140.

На цю програму Урядом України виділено 30 млн грн з державного бюджету на 2017 рік. Наказом Мінрегіону України від 17.10.2017 №272 кошти розподілені між усіма областями пропорційно до кількості в кожному регіоні учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб і громадян, які потребують покращення житлових умов.

За оновленими умовами програми, держава надає підтримку у формі сплати 30% вартості будівництва (придбання) доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  — для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

Перелік об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти з державного бюджету, визначаються Міжвідомчою комісією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Доступне житло» працює на засадах прозорості для суспільства. З першого дня її роботи впроваджено відкриту електронну чергу учасників програми. Громадяни можуть щоденно в онлайн-режимі на сайтах регіональних управлінь Фонду бачити стан реєстрації і результати розгляду заяв про надання державної підтримки для придбання доступного житла.

Перелік документів та відомостей, які  подаються для отримання державної підтримки: http://mk.molod-kredit.gov.ua/novyny/uvaha-z-28112017-roku-rozpochynaiemo-pryiom-dokumentiv-za-prohramoiu-dostupne-zhylo

Ознайомитися з роз’ясненням і отримати всю необхідну інформацію щодо участі в програмі можна також на офіційному сайті Держмолодьжитла: http://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/dostupne-zhytlo.