Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

27-Й Всеукраїнський пробіг «День Енергетика»

05.12.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

2 грудня, традиційно об 11 годині на площі біля ПК «Енергетик», 228 бігунів (з них 152 – діти та 76 чоловік – дорослі) з 17 міст Миколаївської, Одеської, Херсонської, Кіровоградської, Полтавської, Київської, Дніпропетровської, Запорізької областей та республік Молдова і Білорусь, віком від 6 до 73 років, стартували в 27-му легкоатлетичному пробігу напередодні професійного свята енергетиків.

На дистанції 3 км у дітей в трьох вікових групах перемогли Маша Боброва (м.Миколаїв), Женя Ткаченко (м.Гайворон), Ганна Кузьменко (м.Миколаїв) серед дівчат та Артем Ткаченко

(м.Южноукраїнськ, СШ№ 2), Андрій Тінкован, Богдан Кондрашов (обоє м.Миколаїв) серед хлопців.

Серед жінок на дистанції 6 км перемогу здобули Тетяна Кравченко (м.Олешки), Ольга Семіченко (м.Ізмаїл) та Альона Кислиця (м.Южноукраїнськ), а серед жінок – ветеранів на дистанції 3 км – Наталія Туріщева (м.Олешки).

У чоловіків – ветеранів дистанцію 6 км найшвидше здолали Сергій Суровцев (м.Дніпропетровськ), Дмитро Мешевський (м.Жовті Води) та Микола Праслов (с.Прибужжя).

Абсолютним переможцем серед чоловіків на дистанції 12 км став Юрій Грицак (м.Миколаїв), а в своїх вікових групах – Анатолій Бондаренко (м.Жовті Води) та Ігор Кравченко (м.Ізмаїл).

Серед клубів любителів бігу перемогу здобули бігуни КЛБ «Ритм» (м.Жовті Води), а Кубок «За масовість» в чергове отримали учні ЗОШ №3 (директор О.М. Кокол).

Атомпрофспілка вперше з цього року нагороджує кубком «приз пам'яті Владилени Кокіної» - відомої в державі ветерана бігу, яка    на 91-му році життя померла в березні цього року та була неодноразовою учасницею нашого пробігу. Приз пам'яті були вручені жінці-ветеранці Прасковії Козловській з м.Жовті Води та абсолютній переможниці серед жінок Тетяні Кравченко (м.Олешки). Кубки наймолодшому та найстаршому учаснику пробігу отримали Ганна Самойленко (6 років) та Микола Праслов (73 роки).

Учасники та організатори пробігу відзначили теплими словами подяки спонсорів змагань – Атомпрофспілку України та міську владу, а також КЗ «Южноукраїнська міська лікарня», загін поліції та громадське формування по охороні порядку (керівник А.С. Дікусар) та висловили надії зустрітись через рік на черговому пробігу.