Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

9-й Всеукраїнський турнір з шашок - 64 в Южноукраїнську

30.10.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21-25 жовтня 2017 року у Палаці культури «Енергетик» відбувся вже традиційний 9-й Всеукраїнський турнір з шашок-64 «Золота осінь-2017». У змаганнях, які проходили за швейцарською системою у 8 турів з 2-х мікроматчів чорним та білим кольором, взяли участь 57 учасників з різних областей України, міста Миколаєва та місцевих шашкістів. 
Цього року рівень турніру був високий, оскільки у змаганнях прийняли участь 3 майстра спорту України, з них два міжнародних майстра, 10 КМС, 10 першорозрядників, а також, шашкістів масових розрядів.
Протягом всього турніру точилася дуже гостра боротьба за І місце, але як і очікувалось, переможцем став міжнародний майстер, капітан національної збірної команди України Олег Шапунов з Харкова. На другому опинився наш земляк міжнародний майстер В’ячеслав Новицький, який поступився переможцю на 1 очко. На третій позиції несподівано опинився КМС з Молдови Максим Долапчи, який обійшов в таблиці майстра спорту з міста Миколаєва. 
Вперше в нашому турнірі прийняли участь представники з іншої держави, в кількості 9 шашкістів. В змаганнях серед молодших кадетів перемогу здобув представник з міста Бендери (Молдова) Дмитро Горський.
Серед жінок кращий результат показала Вікторія Прокопюк (м. Київ), серед ветеранів перемогу здобув КМС Василій Євко (м. Миколаїв). Наші южноукраїнці отримали першість у двох номінаціях:
серед юнаків – Олександр Олійник (гімназія)
серед юних надій – Михайло Бєлоусов (ЗОШ № 3).
Кращий результат серед працівників атомної галузі показав член збірної команди Атомпрофспілки КМС Микола Пономаренко (м. Жовті Води).
Висловлюємо подяку Олені Миколаївні Болотских та їхньому дружньому колективу за допомогу у проведенні інформаційно-пізнавальної гри енергоквест, під час якої діти поринули у світ атомної енергетики та залишилися дуже задоволеними від почутого та побаченого.