Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З початку року на водоймах України загинула 241 людина, у тому числі 18 дітей

07.06.2017
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Цими вихідними по всій території України переважала посушлива та справді літня погода. Тож люди масово вирушали на відпочинок до водойм. І разом із позитивними емоціями, на жаль, збільшили статистику щодо загибелі на водних об'єктах. Лише впродовж 3-5 червня водолази ДСНС діставали з води тіла громадян у Кіровоградській, Одеській, Черкаській, Івано-Франківській, Хмельницькій областях. Загалом, з початку року показник загибелі людей на водоймах складає 241, з яких 18 — діти. При цьому врятовано 232 людини, у тому числі 43 дитини.

Так, 3 червня до Служби порятунку «101» Одещини надійшло повідомлення про те, що у Біляївському районі, за селом Кам’янка потрібна допомога по вилученню потопельника зі ставка. До місця виклику прибуло пожежно-рятувальне відділення 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Тіло чоловіка вилучено із ставка. Причина смерті та обставини події встановлюються.

4 червня водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Кіровоградській області вилучили із ставка у с. Петрокорбівка Новгородківського району тіло чоловіка, 1980 р.н.

Цього ж дня, в місті Снятин Івано-Франківської області на річці Прут під час купання зник юнак, 2001 р.н. Для проведення пошукових робіт було залучено працівників Коломийської рятувально-водолазної станції. О 21:30 тіло потопельника піднято на поверхню та передано працівникам поліції.

5 червня, близько 01:50 у селі Ярошівка Катеринопільського району Черкащини під час відпочинку на березі річки Велика Вись потонув 36-річний чоловік. Як з'ясувалося згодом, загиблий перед купанням відпочивав з друзями та вживав алкогольні напої. Товариші чоловіка звернулися за допомогою до рятувальників, коли той зник під водою, а самі вони його знайти не змогли. Рятувальники 2-го Державного пожежно-рятувального посту, прибувши на місце події, за допомогою гумового човна обстежили берег річки та знайшли у воді тіло чоловіка.

6 червня о 07:30 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що в акваторії річки Південний Буг у мкр. Варварівка на відстані близько 50 м від берега виявлено тіло загиблого чоловіка, 1966 р.н. Тіло виявлено товаришем.

На надувному човні рятувальники дісталися до загиблого та транспортували тіло до берега. Зовнішніми ознаками насильницької смерті не виявлено. Для встановлення остаточної причини смерті тіло доставлено до судмедекспертизи м. Миколаєва.

6 червня 2017 року близько 17:00 години компанія молодих людей вживали алкогольні напої в кафе на міському пляжі річки Південний Буг міста Южноукраїнська. Добряче випивши, троє з них вирішили скупатись в річці. Громадянин Ц., 1991 року народження, порушуючи правила поведінки на воді, невдало стрибнув з берега у воду, в результаті чого заподіяв собі травму шийного відділу хребта та знаходиться в реанімаційному відділенні міської лікарні у важкому стані

 

Шановні громадяни, під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки:

- не лишайте дітей без нагляду біля води;

- не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

- температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

- пам'ятайте — відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

- не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради наголошує! Суворо дотримуйтесь правил безпечної поведінки на воді! Не порушуйте їх та не наражайте себе на небезпеку! Пам’ятайте, вода не пробачає помилок! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку 101!