Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З турботою про дітей

06.06.2017
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

«Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни, найдорожчий скарб, безмежна радість і щастя» - саме за таким переконанням, 02 червня символічно й пройшло найвідповідальніше заключне заняття Школи відповідального батьківства.

Упродовж навчального року головним завданням  практичного психолога Центру   було надати батькам знання щодо розвитку дитини, допомогти зрозуміти цінність, неповторність та унікальність  життя кожної дитини, підвищити рівень компетентності батьків у догляді та вихованні дітей.

Форма роботи – заняття з елементами тренінгу,  Лідією Лемещук була вибрана не випадково, адже це дало змогу проводити зустрічі з батьками у більш неформальній обстановці, приймаючи участь у іграх вирішувати повсякденні проблеми, жваво дискутувати на будь-яку тему. Під час занять на кожній зустрічі використовувалися інтерактивні вправи та наочний матеріал, а для самостійного опрацювання  батьки отримували корисну розвивальну   літературу.

Не залишилася без уваги й тема відповідальності батьків за життя і здоров’я своїх дітей  під час літніх канікул, про їх особисту відповідальність. Найактивніші учасники процесу отримали сертифікати про проходження тренінгових  занять Школи з питань підвищення батьківської компетентності.  

Школа відповідального батьківства відновить свою роботу із вересня 2017 року, але батьки проінформовані про те, що в будь-який момент вони можуть звернутися до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за кваліфікованою допомогою.