Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Спортивне орієнтування

30.05.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

26-28 травня відбулися 33-і багатоденні міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Партизанської Іскри - 2017», в яких взяли участь спортсмени які представляли 26 команд з 13 міст України та республіки Молдови в 23-х вікових та кваліфікаційних групах.

Особливістю та приємним сюрпризом для учасників цьогорічних змагань стала нова спортивна карта змагань біля с.Петропавлівка Братського району, яка підготовлена протягом квітня-травня 2017 року відомими в колі орієнтувальників спортсменами Дьяченко Григорієм та Вадимом Прокопчуком.

Корегування карт та планування дистанцій проводили майстри спорту Леся Свідніцька (м. Южноукраїнськ) та  суддя міжнародної категорії Вадим Прокопчук з м.Чернівців (він же автор карт).

Спортсмени змагалися на трьох дистанціях: середня в 1-й день (с.Актове) та двох довгих -  в 2-й (с.Петропавлівка) та 3-й (с.Актове) дні. Дистанції першого та третього днів змагань були сплановані біля с.Актове Вознесенського району, другий день змагань проходив на новій карті біля с.Петропавлівка в Петропавлівському каньйоні. Дистанції були достатньо складними для орієнтування, оскільки  проходили на скельних берегах каньйонів річок Арбузинка і Мертвовод біля с. Актово та Петропавловського каньйону.

Нагородження відбувалося за сумою результатів трьох днів. Хороші результати за сумою трьох днів показали спортсмени секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» м. Южноукраїнська. Серед дорослих 1-е місце, кубок і головний приз отримала Ліза Гуценко на елітній дистанції Ж21Е, чим вкотре в цьому році підтвердила звання кандидата в майстри спорту, в групі Ж35 друге місце зайняла Драгой Ольга. Друге та третє місця в групі Ч55 посіли Ляблін Віктор та Сучок Микола. Серед дітей найкращими були: в наймолодшій групі Ж10 – Драгой Євгенія (3-є місце), в групі Ж12 – Панкова Анастасія (1-е місце), Овчаренко Лілія - 2-е місце в групі Ж14, Жовтун Анастасія 3-є місце в групі Ж16. Серед хлопчиків найкращі результати показали: Захарченко Олексій (2-е місце) та Кучмій Стас (3-є місце) в наймолодшій групі Ч10, перші три місця в групі Ч12 зайняли Гончарук Владислав, Свідніцький Вадим та Кондратевич Максим, в групі Ч14 перші два місця зайняли Граждан Микита та Ткаченко Євген, в групі Ч16 2-е та 3-є місця зайняли Паталашко Павло та Габлюк Євген.

Володарями головних призів «Кубок Партизанської Іскра - 2017» стали переможці елітних груп: Ж21Е – Гуценко Ліза, кандидат в майстри спорту, вихованка секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» з м.Южноукраїнська та М21Е - Фомічов Анатолій, майстер спорту, з республіки Молдова.

Завдяки зусиллям та допомозі управління молоді, спорту та культури м.Южноукраїнська а також спонсорів змагань Южноукраїнської АЕС, яка надала автотранспорт для перевезення учасників змагань та Інтернет-магазину «INOV-8 Ukraine», який надав сертифікати на знижку  переможцям змагань в елітній групі, змагання пройшли на високому рівні, який не поступається змаганням рівня Чемпіонатів України. Всі призери змагань отримали грамоти, медалі та призи.

Більш детальніше про змагання, фото та відео - на сайті www.part-iskra.org