Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До відома громадян!

19.05.2017
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Центр психосоціальної допомоги ВБО «Конвіктус Україна» надає допомогу жінкам віком до 55 років,  із числа внутрішньо переміщених осіб (мешканок Донецької та Луганської областей), які постраждали від домашнього та ґендерно орієнтованого насильства (у тому числі від торгівлі людьми).

Заклад забезпечує  жінок (у тому числі з дітьми) притулком та харчуванням, надає (за необхідності) екстрену допомогу, здійснює  заходи із соціальної реабілітації, шляхом  надання комплексної допомоги для подолання наслідків учиненого по відношенню до них насильства та створює умови для їх подальшої інтеграції в суспільство.

Зарахування до Центру здійснюється щоденно, окрім вихідних та святкових днів. У разі необхідності забезпечення невідкладної допомоги, постраждала особа може бути зарахована (як виняток) у будь-який день.

Підставою для зарахування може бути: особисте звернення постраждалої особи,   письмове направлення до ВБО «Конвіктус Україна» від закладу, установи чи організації, що виявили таку особу (за умови її усвідомленої згоди).

Умовою для зарахування до закладу є наявність:

  • документа, що посвідчує особу (паспорт, або інший документ, за його відсутності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • медичної довідки, що засвідчує можливість особи перебувати в колективі.

У разі необхідності розміщення разом з жінкою її дитини/дітей, додаються також документи, що посвідчують їх родинні зв’язки та медична довідка на дитину/дітей.

Як виняток, без довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, може бути розміщена жінка, яка постраждала від насильницьких дій при перетині лінії розмежування, або на території, не підконтрольній Уряду України та потребує термінової допомоги (в такому випадку достатньо документа, що посвідчує особу та підтверджує її попереднє місце проживання). В такому випадку зазначену довідку буде оформлено за сприяння спеціалістів Центру за місцем його розташування. Те ж стосується і медичної довідки.

Як виняток, до закладу може бути розміщена жінка, старше 55 років, за умови, якщо стан її здоров'я дозволяє самостійно себе обслуговувати.

До Центру не приймаються постраждалі особи, які перебувають у стані алкогольного/наркотичного сп’яніння; з симптомами  хвороби  в  гострому  періоді  або  в   період загострення хронічних захворювань, а також особи,  що  потребують постійного стороннього догляду і не в змозі самостійно себе обслуговувати.

Термін перебування в закладі визначається індивідуально, але не перевищує 6 місяців від дня поселення.

Більш детальну інформацію можна отримати за електронною адресою: info@convictus.org.ua, dim.vpo@gmail.com та контактним телефоном Центру: 067-341-48-95.