Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Експозиція науково-допоміжного матеріалу «Голосить дзвін стривожено у квітні»

27.04.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках  відзначення 31-ї роковин Чорнобильської катастрофи та вшанування  самовідданого подвигу громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи  у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею оформлено експозицію науково-допоміжного матеріалу «Голосить дзвін стривожено у квітні».  В експозиції представлені документи, що розповідають про трагедію, фото з місця аварії, особисті нагороди, речові експонати ліквідаторів катастрофи та потерпілих. З експозицією знайомились учні загальноосвітніх шкіл, жителі та гості міста. 

Чорнобиль — нестерпний біль нашого народу, знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Віддзвонили Чорнобильські дзвони, а ми пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь, рятуючи людство від ядерної смерті у квітні 1986-го.

За довідками з приводу організації екскурсій звертайтеся за адресою: 

м. Южноукраїнськ 

вул. Набережна Енергетиків, 12-а 

тел. для довідок: (05136) 2-12-71