Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Калейдоскоп спортивних новин

25.04.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

В період з 29 березня по 3 квітня в м. Трускавці відбувся Чемпіонат України по спортивному орієнтуванню. Команда ККСС " Олімп" ВП ЮУАЕС, що брала участь в цих змаганнях, повернулася з трьома медалями. Чемпіонкою України в групі Ж - 18 стала наша спортсменка Гуценко Єлизавета, яка була кращою на короткій дистанції серед 17 спортсменок. Час, показаний Лізою при проходженні дистанції, дозволив їй виконати норматив кандидата в майстри спорту України в цьому виді спорту. Ще дві бронзові медалі в скарбничку нашої команди принесли хлопці в групі М- 12 : третім на довгій дистанції був Гончарук Владислав, а на короткій дистанції - Свідніцький Вадим. До змагань хлопців підготували тренери-викладачі ККСС " Олімп" Свідніцька Леся Григорівна і Бінюк Ірина Володимирівна.

На фото (зліва направо): Гончарук Владислав, Гуценко Єлизавета, Свідніцький Вадим

Зараз в Італії (м. Палермо) з 23 по 29 квітня проходить Чемпіонат Світу по спортивному орієнтуванню серед школярів. У складі юнацької збірної команди України в цих змаганнях бере участь спортсменка ККСС " Олімп" Гуценко Єлизавета 2000 р.н. Адміністрація і тренерсько-викладацький склад виражає величезну вдячність профспілковому комітету ГП "НАЕК " Енергоатом" за зроблену фінансову підтримку, без якої участь нашої спортсменки в цих престижних змаганнях не відбулася би.

ЗОЛОТИЙ ДУБЛЬ " АВТОЛОКОМОТИВУ"

17 квітня на базі спорткомплексу " Олімп" м. Южноукраїнська відбулися фінальні змагання "Кубок Миколаївської області по футзалу 2017", в якому взяли участь 4 команди, що зайняли 1 і 2 місця в групах " Північ" і " Південь".

Переможцем цих змагань і володарем Кубку стала команда " Автолокомотив" р. Южноукраїнськ, у складі якої грають співробітники ВП ЮУАЕС. Цього сезону це вже друга перемога " Автолокомотиву", зовсім нещодавно ця команда стала переможцем Чемпіонату Миколаївської області по футзалу. Основу команди складають працівники АТХ. Приємно, що адміністрація і профспілковий комітет "Південно-української АЕС", а також безпосереднє керівництво автотранспортного господарства (директор АТХ Форостяний Петро Якович) проявляють увагу і турботу про своїх співробітників, розуміючи важливість зайняття фізичною культурою і спортом. Команду до змагань підготували Спотар Іван Григорович і Недяк Олег В'ячеславович.

На фото: команда " Автолокомотив" - володарі Кубку Миколаївської області по футзалу 2017

ПЛАВАННЯ

Кубок України по плаванню серед дорослих, що відбувся 11-14 квітня в м. Харкові, зібрав усіх іменитих представників цього виду спорту. Спортивна гордість р. Южноукраїнська, майстер спорту міжнародного класу Дзеркаль Ганна, яка є також тренером-викладачем по плаванню ККСС " Олімп" ОП ЮУАЭС, привезла додому 3 медалі з цих змагань: золото на дистанції 200 м комплексом і 2 срібла на дистанції 50 м і 200 м брасом.

ФУТБОЛ

Триває Чемпіонат Миколаївської області по футболу 2016-2017 років серед юнацьких команд, в якому бере участь команда ККСС " Олімп" двома віковими групами. Результатами двох виїзних матчів на полі суперників стала перемога наших юних спортсменів. 9 квітня команда южноукраїнців отримала перемогу над командою ДЮСШ с. Новокрасне. Старші хлопці (2001-2002 г.р.) виграли з рахунком 3 : 0, молодші (2003-2004 р.н.) обіграли своїх однолітків з рахунком 2 : 0.

16 квітня з однаковим рахунком 2 : 1 обидві наші команди були кращими в грі із спортсменами ДЮСШ селища Єланець. На даний момент " олімповці", під керівництвом тренера-викладача Яроховича Сергія Павловича, займають лідируючі позиції в північній групі Чемпіонату Миколаївської області.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

5-8 квітня м. Харків приймав учасників Всеукраїнського турніру по художній гімнастиці "Надія-2017". Команда спорткомплексу " Олімп" у складі 5 чоловік, що взяла участь в змаганнях, привезла додому 5 медалей різної гідності. 1 місце серед дівчаток 2006 р.н. зайняла Савранська Софія. Срібло у своїх вікових категоріях завоювали Савранська Аліна і Сіроченко Марина. Третє місце на турнірі зайняли Антоненко Ганна і Бровкова Вероніка.

Команду до змагань підготували тренери-викладачі ККСС " Олімп" Відіна Ірина Анатоліївна, Бурцайло Олена Миколаївна і Сіроченко Ганна Василівна.

На фото (зліва направо): Антоненко Ганна, Савранська Аліна, Сіроченко Марина, Савранська Софія, Бровкова Вероніка

БОКС

10-14 квітня в м. Умань відбувся Всеукраїнський турнір по боксу серед юніорів "Найсильніші боксери України", в якому взяли участь 147 спортсменів. Вихованець спорткомплексу " Олімп" ВП ЮУАЕС Медялян Юрій, вигравши два попередні бої, програв фінальну зустріч і зайняв 2 місце у ваговій категорії до 43 кг. У ваговій категорії до 52 кг спортивну честь Миколаєва захищав ще один наш спортсмен Лозан Дмитро, який в бою за 3 місце поступився спортсменові з Вінниці - Власюку Дмитру - фіналісту чемпіонату Європи 2016 рік.

На фото: Меделян Юрій зі своїм тренером - заслуженим працівником фізичної культури і спорту Борцем Миколою Миколайовичем