Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Експозиція "Тарас Шевченко в українському вимірі: поет, художник, краєзнавець"

14.03.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею оформлено експозицію науково-допоміжного матеріалу «Тарас Шевченко в українському вимірі: поет, художник, краєзнавець», яка присвячена  203-ї річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка. З експозицією знайомились учні загальноосвітніх шкіл, жителі та  гості міста.

В березневі дні, традиційно, ми знову звертаємося до постаті без перебільшення геніального українського поета Тараса Шевченка, який є  і навіки залишається славою й гордістю нашого народу.

Творчість Тараса Григоровича Шевченка пробуджує національну самосвідомість українців і надихає сучасне покоління бути справжніми патріотами Батьківщини.

У експозиції представлені: науково-допоміжний матеріал, українські вишиванки, вироби учнів дитячої школи мистецтв, картини місцевих художників. Відвідувачі мали можливість долучитися  до великого світу образів, думок, ідей великого поета, історії його життя, щоб бути не лише споживачем високої духовності Кобзаря, а й творцем шевченкової України.

 

Експозиція діятиме до 17 березня.
 

Южноукраїнський міський історичний музей знаходиться за адресою: 
м. Южноукраїнськ 
вул. Набережна Енергетиків, 12-а 
Телефон для довідок та запису на екскурсії:

(05136) 2-12-71