Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Визначення потреб населення міста Южноукраїнськ у соціальних послугах

24.02.2017
Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради

Щороку соціальними службами проводиться робота з визначення потреб населення міста Южноукраїнськ у соціальних послугах та планування їх надання відповідно до Порядку визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці у соціальних послугах, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 20.01.2014 №28.

Згідно з вищезазначеним Порядком соціальні служби збирають, узагальнюють та аналізують інформацію про становище і життєві обставини населення міста. Визначення потреб у соціальних послугах проводиться з метою прийняття управлінських рішень щодо розвитку й оптимізації системи соціальних послуг та планування й перерозподілу бюджетних коштів між напрямами діяльності, задоволення потреб населення.

Визначення індивідуальних потреб здійснюється постійно протягом року соціальними службами шляхом відвідання осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, або соціальної групи за місцем їх проживання/перебування та проведення комплексного обстеження та (або) опитування. Також визначення індивідуальних потреб потенційних отримувачів здійснюється у разі надходження інформації від особи, яка перебуває у складних життєвих обставинах, органів, установ, закладів, організацій, окремих фізичних осіб про необхідність надання цій особі допомоги.

Потреба у соціальних послугах визначається з урахуванням: 1) чисельності отримувачів послу у плановому періоді; 2) чисельності отримувачів послуг у звітному періоді; 3) приросту чисельності отримувачів послуги у плановому періоді у порівнянні зі звітним періодом.

На основі такого аналізу визначаються пріоритети розвитку системи надання соціальних послуг.