Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники продовжують проводити рейди по житловому сектору

23.02.2017
Державна пожежна рятувальна частина №25

Профілактика виникнення пожеж в житлі залишається пріоритетним напрямком роботи співробітників Южноукраїнської Служби порятунку. Рятувальники разом із працівниками управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці систематично проводять рейди та спілкуються із громадянами стосовно правил протипожежної безпеки в побуті.

Так, 17 лютого рятувальники завітали до жителів м.Южноукраїнська та в ході профілактичних бесід нагадали населенню про основні причини та наслідки виникнення пожеж.

«На сьогоднішній день, не дивлячись на численні застереження, в переважній частині випадків пожежі в житлі виникають через порушення правил безпеки з боку населення. При цього майже всі випадки, де зареєстрована гибель людей, також сталися через необережність самих громадян. Тут «лідируючу позицію» займає необережність під час паління, особливо в нетверезому стані. Так, люди вирішують запалити у оселі, або, ще гірше, в ліжку, не потушивши недопалок виникає тління, і як наслідок щільне задимлення і загибель від отруєння продуктами горіння або від вогню», - розповідали рятувальники.

На згадку про зустріч рятувальники залишали всім, з ким мали нагоду поспілкуватися інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних правил протипожежної безпеки в побуті та екстреного номеру Служби порятунку 101.