Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня Святого Валентина

16.02.2017
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

День Святого Валентина – це саме той день, коли варто відірватися від сірих буднів і згадати про високе почуття, яке змушує людей робити воістину великі подвиги. А ім’я цьому почуттю – кохання…

10 лютого поточного року напередодні свята всіх закоханих фахівцями із соціальної роботи Центру було проведено заняття Школи відповідального батьківства на тему: «Безумовна батьківська любов». Всі ми любимо своїх дітей, однак не завжди проявляємо щирість своїх почуттів, не завжди показуємо свою любов дитині. Дитячі психологи підкреслюють, що кожна дитина має «емоційну чашу Любові», яка чекає на те, щоб її наповнили ніжним почуттям. Коли дитину безумовно приймають, люблять, то вона відчуває себе потрібною, психологічно захищеною, щасливою, впевненою у собі, така дитина цілеспрямована та стресостійка до труднощів оточуючого середовища.  Коли «емоційна чаша Любові» порожня, коли батьки не вміють проявити любов, то для дитини характерним стає комплекс неприйняття себе, нелюбов до себе, відчуття непотрібності, образа на батьків, у поведінці це проявляється як потреба в увазі через позитив (комплекс відмінника) або негатив (порушення дисципліни, негативні оцінки в навчанні, психосоматичні хвороби). Безумовно приймати дитину означає любити її не за те, що вона красива, розумна, слухняна, добре навчається, а просто за те, що вона є! Дитина повинна відчувати, що вона залишається для батька, матері любимою незалежно від її оцінок, поведінки, успіхів та невдач, наявності чи відсутності таланту тощо. Як прояв батьківської любові матері власними руками виготовили привітальні листівки для свої діточок.

Крім того, 10 та 14 лютого до Дня закоханих центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із спеціалістами управління інформації та зв’язку з громадськістю ВП ЮУАЕС провели міські заходи у молодіжному центрі «Імпульс», в яких приймали активну участь дитячі будинки сімейного типу сімей В’юн та Арбуз, а також діти із сімей найуразливіших категорій. Діти та дорослі познайомились з творчістю Южноукраїнських учнів на виставці малюнків та декоративно-прикладного мистецтва «Атом для миру та процвітання», подорожували по світу атомної енергії, а в студії телебачення АЕС пробували себе в ролі ведучих. Дружньо брали участь у майстер-класі з валяння, а також у веселих та пізнавальних конкурсах. Всі учасники заходів отримали святковий настрій, купу вражень та позитивних емоцій і на згадку цікаві подарунки.

 

В межах проведення заходу з особами, які мають проблеми з законом проведено лекцію на тему: «Статева культура – основа сім’ї та усвідомленого батьківства».