Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців!

19.01.2017
Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради

З 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати складає у місячному розмірі — 3200,00 грн., у погодинному розмірі — 19,34 грн. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 № 1801-VIII цей розмір залишається незмінним протягом 2017 року.

На селекторній нараді, під головуванням Віце-прем’єр-міністра Розенка П.В. яка відбулася наприкінці грудня 2016 року, ним було акцентовано увагу присутніх на тому, що головним завданням сьогодення є забезпечення виконання зобов’язань щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 01.01.2017 до 3200,00 грн., зазначивши, що жодних підстав для переведення працівників бюджетної і не бюджетної сфери на неповні робочі ставки сьогодні немає.

В свою чергу, міністр соціальної політики Рева А.О. наголосив, що органам місцевого самоврядування надано повноваження в частині контролю за додержанням законодавства щодо мінімальної заробітної плати, а також повідомив про підготовку нормативно-правових актів щодо оплати праці Акцентував увагу присутніх на відповідальності за недотримання законодавства у сфері оплати праці, окресливши суми штрафів.

Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради в подальшому буде оперативно повідомляти стосовно надходження роз’яснень та законодавчих актів від Міністерства соціальної політики України.