Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День волонтера

09.12.2016
Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради

Міжнародний день волонтера для економічного та соціального розвитку було проголошено на Генеральній асамблеї ООН в резолюції 17 грудня 1985 року. З того часу уряди, система ООН та громадські організації приєдналися як волонтери з усього світу до святкування дати 5-го грудня. Волонтерському руху відповідають поняття: добровільна робота, суспільно-корисна діяльність, громадська активність.

З нагоди відзначення Міжнародного дня волонтера 05 грудня 2016 року начальник управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад, заступник начальника управління - начальник відділу соціальних, інвалідних та пенсійних питань Неля Кучеренко завітали до Южноукраїнської громадської організації волонтерів «Пенсіонер-пенсіонеру».

Вітаючи присутніх, Ельвіра Гехад зазначила, що управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці  Южноукраїнської міської ради вже 9 років тісно співпрацює з громадською організацією. За напрямком волонтерського руху «Пенсіонер-пенсіонеру» в місті за мікрорайонами створено групу волонтерів-пенсіонерів (21 пенсіонер), які постійно відвідують тяжкохворих людей похилого віку, учасників бойових дій, інвалідів війни. З початку поточного року було відвідано 2935 осіб, з них вдома - 462, у лікарні - 32. Допомагаючи теплим словом, добрим ділом, інколи незважаючи на особисте життя та свій вільний час, волонтери нашого міста проводять велику роботу по підтримці людей похилого віку.