Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всесвітній день боротьби зі СНІДом у місті Южноукраїнську

08.12.2016
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

   Проблема ВІЛ/СНІДу, на жаль, є актуальною та гострою для нашого суспільства. Темпи зростання кількості ВІЛ-інфікованих вражають, адже кожні 12 секунд одна людина інфікується, а кожні 16 секунд одна людина помирає.

    1 грудня фахівцями із соціальної роботи проведено виховний захід у Державному навчальному закладі «Южноукраїнському професійному ліцеї», з метою інформування учнів про можливі шляхи передачі ВІЛ інфекції та засоби захисту, вивчення та розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу, розкриття  питань толерантності по відношенню до ВІЛ-інфікованих людей. Учні мали змогу не лише обговорити проблему інфікування, а й переглянути інформаційно-профілактичний відеоролик. Завдяки довірливій атмосфері, яка склалась під час тренінгу – діти відкрито висловлювали власні бачення проблеми та аргументували свої позиції. Вразило єдине: багато чого вони чули вперше  – це наштовхує на висновок, що неодмінно й надалі слід працювати в даному напрямку, адже якщо це врятує хоча б одне життя – воно того варте.

     Того ж дня, вулицями міста фахівці Центру розповсюдили понад 100  інформаційних листівок на тему боротьби з ВІЛ-інфекцією та повітряних кульок «Ми за здоровий спосіб життя!».

     2 грудня співробітниками мобільної амбулаторії благодійного фонду «ЮНІТУС» міста Миколаєва  проведено експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію та інші небезпечні захворювання.  Пройти тестування могли усі бажаючі.

     Профілактика ВІЛ/СНІДу не обмежується одним місяцем. Така робота триває впродовж року, адже ведення здорового способу життя є запорукою щасливого майбутнього.