Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня Гідності та Свободи

23.11.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21 листопада у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбувся захід, присвячений відкриттю експозиції та фотовиставки «Гідні творять майбутнє» до Дня Гідності та Свободи, що відзначається у цей день, на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни, а в нас самих, в нашій свідомості. Тому що Україна – це територія Гідності та Свободи. Інтелігенція, студенти, підприємці, поети, музиканти, лікарі та багато інших, вийшли на головну площу країни аби сказати свою думку, показати свободолюбивість, мужність та незламність українського духу.

На захід завітали перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Галина Мустяца, голова  Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України В’ячеслав Громенко, волонтери благодійного фонду «Мирне Небо», представники управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, представники ЗМІ, учні загальноосвітніх шкіл,  Южноукраїнської гімназії № 1 та усі охочі.

До слова було запрошено першого заступника міського голови Галину Мустяцу, голову Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України В’ячеслава Громенка.  Учасник Революції Гідності та безпосередній учасник бойових дій на території проведення антитерористичній операції  Генадй  Культа наголосив, що Україна заплатила високу ціну за те, щоб Гідність була  першою з чеснот кожного українця. Для присутніх на заході виступила солістки театру естрадної пісні «Галатея» Наталія Бондаренко.

На завершення присутні переглянули експозицію та фотовиставку світлин від жителів міста, учасників Революції Гідності 2013-2014 років. Серед них: Отець Ігор Ворона, Борис Радченко, Андрій Стулін, Неллі Йоханнес та Юрій Кошель.  Присутні мали змогу роздивитися умови проживання, «озброєння» мітингувальників, моменти протистоянь та мирного патрулювання на барикадах.

За довідками з приводу організації екскурсій звертайтеся за адресою: 
м. Южноукраїнськ 
вул. Набережна Енергетиків, 12-а 
тел. для довідок: (05136) 2-12-71

           

У міській  бібліотеці для дорослих оформлено виставку – пам’ять « 21 листопада - День Гідності та Свободи».

В історії України було багато трагічних періодів і подій. У наш час в історію ввійшла ще ода подія – Майдан, який змінив нашу державу. Працівники бібліотеки   знайомлять відвідувачів з подіями революції, розповідають про патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.

У бібліотеці для дітей до Дня Гідності та Свободи пройшла  інформаційна година "Я вірю  в майбутнє твоє, Україно!".