Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Безпека на дорозі

21.11.2016
Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради

Щодня, виходячи з будинку, люди навіть не замислюються, наскільки небезпечно ходити пішки. Наїзди на пішоходів є найсерйознішим видом дорожньо-транспортних пригод, людина від зіткнення з транспортним засобом отримує множинні травми, часом не сумісні з життям. 

Пішоходи, які користуються під час руху телефоном та іншими гаджетами, зокрема слухають музику в навушниках, - в зоні підвищеного ризику, вони не усвідомлюють існуючу небезпеку. Такі пішоходи відволікаються від дорожньої обстановки, становляться менш уважним та сконцентрованим та, як наслідок, потрапляють під колеса, адже всі сигнали, що виходять від транспортних засобів фактично заблоковані.

Шановні пішоходи! Будьте пильні і обережні, дотримуйтесь елементарних правил безпеки під час дорожнього руху. ПОДУМАЙТЕ, а чи варто безвідповідально ставитися до власної безпеки, адже іноді одна мить може стати фатальною, жодна, навіть, найважливіша справа або розвага, не варта ЖИТТЯ! Не поспішайте, будьте уважними, адже вдома на вас чекають рідні та близькі люди. 

Батьки! Безпека ваших дітей залежить від вас. Не полінуйтеся вкотре нагадати школярам основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху, зазначте, що на дорозі треба бути вкрай уважними та сконцентрованими. Будь-які відволікаючі фактори, будь то розмови по телефону, використання під час руху гаджетів, навушників, спілкування з однолітками тощо, може призвести до трагедії. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки на дорозі.

В Україні хочуть ввести адміністративну відповідальність за розмови по мобільному телефону при переході через дорогу. Відповідний законопроект №4100 був зареєстрований у Верховній Раді. Проектом закону пропонується внести зміни до закону України "Про дорожній рух", ввівши заборону на використання мобільних телефонів, а також бездротових гарнітур handsfree, навушників та інших пристроїв при переході через проїжджу частину, залізничну колію або під час посадки/висадки з транспорту. За порушення цього закону передбачено штраф у розмірі 51 гривні. А у випадку, якщо при цьому була створена аварійна ситуація на дорозі, штраф становитиме 170 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.