Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Стан укладання колективних договорів на підприємствах, в установах та організаціях міста Южноукраїнська станом на 01.09.2016 року

28.09.2016
Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Також колективний договір може укладатися в структурних підрозділах підприємства в межах компетенції цих підрозділів.

Із 106 діючих підприємств м. Южноукраїнська, де використовується наймана праця  на  99-ти підприємствах укладені колективні договори. З початку 2016 року управлінням соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради зареєстровано 52 колективних договорів, з них: 7 - підприємств внесли доповнення до довгострокових колективних договорів, 39 - продовжили термін дії на 1 рік, 6 - уклали колективні договори у поточному році.

Однак є підприємства на яких тривалий термін не переглядались умови діючих колективних договорів, а саме: ТОВ «Фірма «Елькатро», ПАТ «Юженергобуд», ПрАТ «Атомгідроенергобуд», ТОВ «Південоук-раїнськжитлобуд», АТЗТ УМР «Гідроенергобуд», ПП «Укрбудсервіс і Ко», ККТП «Кобзар», ТОВ «Дар ланів», Южноукраїнська гімназія №1, ДНЗ №3 «Веселка», ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», ПП «СНОП», Управління державного казначейства у м.Южноукраїнську, Южноукраїнська об’єднана державна податкова інспекція головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області; Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради; КЗ «Централізована бухгалтерія по обслуговуванню закладів та установ молоді, спорту та культури»; Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Южноукраїнський міський військовий комісаріат, Військова частина №3044 ВВ МВС України, Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради.

Отже пропонуємо підприємствам, на яких укладено довгострокові колективні договори,  внести зміни та доповнення до них у зв’язку зі змінами, які стались в законодавстві України, особливо в частині оплати праці, та надати на повідомну реєстрацію.

Повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до діючих довгострокових колективних договорів здійснюється в управлінні соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, 4 кабінет 25, тел. 5-55-27.