Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Президент Енергоатома провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС

23.09.2016

20 вересня на Южно-Українській АЕС відбулася виїзна нарада за участі президента ДП НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та начальника управління атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики і вугільної промисловості України Григорія Плачкова щодо ознайомлення з ходом реалізації проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1...3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС». Під час візиту обговорювалися також поточні виробничі завдання та шляхи вирішення проблемних питань.

Юрій Недашковський та Григорій Плачков оглянули будівельний майданчик бризкальних басейнів, обговорили з фахівцями НАЕК «Енергоатом», ВП «Атомкомплект», Южно-Українського енергокомплексу та генерального підрядника ПАТ «Юженергобуд» низку питань, що виникли в процесі реалізації ключового для ЮУАЕС і Енергоатома проекту. Зокрема, йшлося про будівництво струменеспрямовуючої споруди в акваторії Ташлицького водосховища та про підготовку до проведення аукціону на право виготовлення основного насосного обладнання.

Проект «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» затверджено Кабінетом Міністрів України на початку 2016 року. Його реалізація дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Реконструкція системи техводопостачання ЮУАЕС передбачає реалізацію трьох проектів: будівництво 5 бризкальних басейнів, облаштування струменеспрямовуючої споруди (завіси) в акваторії Ташлицького водосховища, а також комплексу споруд для заповнення та підживлення водойми-охолоджувача. Загальна вартість будівництва об'єктів складає 1214,4 млн грн. Тривалість будівництва - 36 місяців. Практичну реалізацію проекту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня.

Предметом уваги керівників галузі став також хід виконання робіт з коригування ще одного масштабного проекту - добудови Ташлицької ГАЕС з підвищенням рівня Олександрівського водосховища до позначки 20,7 м.