Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня партизанської слави

23.09.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21 вересня у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбулись урочисте відкриття експозиції «Не закінчиться естафета пам’яті …», зустріч з ветеранами Другої світової війни 1939-45 років та дітьми безпосередніх учасників партизанського руху до Дня партизанської слави. На зустрічі були присутні: голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України  В’ячеслав Громенко, ветерани війни, народний хор ветеранів війни та праці палацу культури "Енергетик" та учні Южноукраїнського професійного ліцею

В’ячеслав Громенко розповів про подорож до музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград», як ходив стежками свого батька-партизана Сидора Громенка. Також, Лариса Баликіна поділилася спогадами про свого батька партизана, який був у загоні Сидора Ковпака. Із захопленням присутні слухали народний хор ветеранів війни та праці палацу культури "Енергетик", який  заспівав чудові партизанські пісні.

Під час заходу був продемонстрований відеоролик «Партизани», у якому йде мова про мужність та героїзм учасників партизанської боротьби в тилу ворога.

До уваги  южноукраїнців та гостей міста експозиція «Не закінчиться естафета пам’яті …» діє в рамках постійної  експозиції «1418 днів подвигу і слави», в якій експоновано елементи озброєння, нагороди, історичні документи та особисті речі безпосередніх учасників бойових дій у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

 

Запрошуємо усіх охочих за адресою:

м. Южноукраїнськ

вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71