Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Музейні експозиції

30.08.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Адміністрацією Южноукраїнського міського історичного музею підготовлено відеопрезентацію «Музейні експозиції» (Частина 1), в якій  представлені основні виставкові експозиції музею, що висвітлюють  різні періоди історії розвитку Миколаївського краю з давніх часів і по сьогоднішній день, а також розповідають про його етнографічні, національні традиції.

Найбільший інтерес викликає історія заснування міста Южноукраїнська. В музеї представлена колекція, зібрана зі світлин 70-90-х років, на яких можна побачити початок будівництва, а також цікаві речі, які належали першим поселенцям нашого міста.

Також, у виставковій залі є матеріали давньої історії, археології та етнографії, які висвітлюють ті давні часи, коли наші землі заселяли племена кіммерійців, скіфів та сарматів. Крім цього, представлені рідкісні речі часів козацтва та традиційні речі сільських мешканців Миколаївського краю ХVIII - ХХ ст.

Значна увага приділена висвітленню рідного краю у воєнні роки, в музеї зібрані фотографії, документи, особисті речі жителів, які воювали на фронтах Другої світової війни.

Взагалі, до уваги відвідувачів представлено п’ять  постійних виставок, а саме: «Слава Бузького Ґарду», що розповідає про історію краю від сивої давнини до часів Бугогардівської паланки Війська Запорізького Низового; «1418 днів подвигу та слави», яка висвітлює події  Другої світової війни 1939-45 років, «Цей одвічний біль Афганістану…», присвяченої подіям Афганської війни 1979-89 років, «Герої не вмирають», де йдеться про Революцію гідності 2013-2014 років та антитерористичну опреацію, що досі триває на сході України; а також, постійна експозиція  «Моє місто – Южноукраїнськ!», в якій зібрані матеріали про будівництво та розвиток Южно-Української АЕС та міста-супутника.

В музеї розміщена художня галерея з творами сучасних місцевих художників. Гордістю і прикрасою музею є музейна вітрина природи, де представлена флора і фауна південного краю.

Музей тісно співпрацює різними організаціями, у тому числі з дошкільними та навчальними закладами міста. З метою поглиблення знань з історії, етнографії, природи, екології в музеї організовуються оглядові та тематичні екскурсії, лекції для школярів, широко використовується музейний матеріал. В приміщенні музею проходять відкриті уроки, спільні з навчальними закладами заходи.

В музеї проводяться тематичні виставки до знаменних дат та подій з фондів музею, приватних колекцій та інших музеїв, організовуються виставки місцевих художників, талановитих майстрів. Проводяться різноманітні культурно-дозвілеві, масові та культурно-освітні заходи.


Запрошуємо Вас відвідати музей за адресою: 

м. Южноукраїнськ

вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71