Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всесвітній Тиждень грудного вигодовування в цьому році відзначаємо під лозунгом: «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку»

08.08.2016
ДЗ СМСЧ -2

З 1 серпня стартувала Всесвітня неділя підтримки грудного вигодовування. Грудне вигодовування - це ключовий елемент, який дозволяє подбати про важливість благополучного початку життя дитини.

Грудне вигодовування є інтегрованою частиною наступних Цілей Сталого Розвитку:

1. Безпечність продовольчих продуктів та харчування.

2. Здоров`я, добробут та виживання.

3. Навколишнє середовище та зміни клімату.

4. Продуктивність праці, розширення прав та соціальний захист.

5. Сталі партнерські стосунки та норми законодавства.

Згідно плану заходів Тижня підтримки грудного вигодовування в ДЗ СМСЧ № 2 МОЗ України «Лікарні доброзичливої до дитини» та «Клініки дружньої до молоді» 3 серпня пройшли урочистості до Всесвітнього Тижня грудного вигодовування. В святі прийняли участь батьки та їх малюки, представники міської влади, начальник СМСЧ № 2 Стахорська О.В, головний позаштатний педіатр міста Мазнікова І.Г, завідуюча педіатричною службою Кобзар Л.Л, колективи дитячих поліклініки та відділення, інформаційно-аналітичного відділу та ЗМІ. Гостей вітали герої мультфільмів, презентували малюкам кульки з наглядною агітацією, а в фіналі свята пригощали всіх охочих солодощами, фруктами та корисними напоями.

У дитячому відділенні та дитячій поліклініці проводяться круглі столи на теми: «Грудне вигодовування – міцний якір для Сталого Розвитку»; «Грудне вигодовування – благополучний початок життя та запорука піклування про світ, в якому ми живемо».

Випущені санітарні бюлетені відповідно до тематики Тижня «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку».

На місцевому телебаченні проведено серію виступів спеціалістів Програма розвитку, розроблена ООН: «Цілі сталого розвитку» (Sustainable development goals – SDG), які наглядно показали яким чином грудне вигодовування та харчування немовлят і дітей молодшого віку впливає на розвиток суспільства.