Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Автогосподарство ЮУАЕС продовжує допомагати військовим у ремонті техніки

26.07.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

22 липня працівники автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС передали представникам морської авіаційної бригади відновлену техніку. До місця дислокації в м.Миколаїв відправився автобус КаВЗ.

- Автобус для ремонту на базу АТГ Южно-Української АЕС надійшов місяць тому, - повідомляє директор автотранспортного господарства Петро Форостяний. - Аби відновити його працездатність довелося виконати повний капітальний ремонт двигуна, ходової частини, гальмівної системи та системи охолодження. Ремонтували за рахунок фонду «Миротворець» і витратили на це більше 20 тисяч гривень.

АТГ ВП ЮУАЕС з початку бойових дій на сході країни займається збором коштів на ремонт військової техніки. Над її відновленням добровольці южно-українського енергокомплексу працюють у вихідні дні та в неробочий час.

За словами П. Форостяного, сьогодні автотранспортники АЕС працюють над поверненням до транспортних  лав 6 одиниць техніки. На капітальний ремонт прийнято БТР-70 і УАЗ-469 (відновлений уже на 98%) для 79-ої окремої аеромобільної бригади м.Миколаєва, а також автомобіль КРаЗ-250 і автобус ЛАЗ-695, безкоштовно переданих для військових колективом давнього партнера ВП ЮУАЕС - ПАТ «Юженергобуд». Паралельно з цим добігає кінця ремонт двох УАЗ-462 (безкоштовно наданий приватною особою) та УАЗ-469, який придбано за кошти благодійного фонду. Техніка надійшла на відновлення в дуже поганому стані. У який підрозділ її буде направлено, рішення поки немає. Та для ремонтників це не має значення. Головне - привести машини до такого стану, щоб вони служили довго та безвідмовно.

«Я вдячний усім, хто продовжує надавати матеріальну та фізичну допомогу в ремонті машин для наших військових. У кожної людини в душі є потреба робити добро, тому ми закликаємо не забувати про те, що бойові дії тривають і боєздатна техніка все ще вкрай необхідна, - звертається до всіх небайдужих директор АТГ. - На адресу колективу авторемонтників сьогодні продовжують надходити прохання щодо відновлення автотехніки, проте ми вимушені відмовляти, оскільки у фонді «Миротворець» не вистачає коштів. Виконуємо лише екстрений ремонт, а у плановому - поки відмовляємо».

Петро Форостяний повідомив також, що волонтери «Миротворця» шукають автобуси ПАЗ або КаВЗ, які мають намір купити для дітей однієї з сільських шкіл Доманівського району. На початку війни адміністрація навчального закладу передала шкільний автобус до зони АТО і сьогодні учні ходять до школи пішки, долаючи щодня до 6 км шляху. Директор АТГ висловив надію, що знайдуться небайдужі люди, які підкажуть де придбати або допоможуть знайти транспорт для перевезення дітей ще до 1 вересня. А відремонтувати його умільці автогосподарства зможуть і самі.

На базі АТГ упродовж 2014-2016 років було відновлено більше 30 одиниць автомобільної та військової техніки, а також більше 140 двигунів, вузлів і агрегатів для підрозділів Національної Гвардії та Збройних Сил України.